Els socialistes portuguesos pregunten al ministre de Finances sobre la pujada de l’impost immobiliari

El diputat socialista Paulo Pisco ha fet arribar al ministre de Finances portuguès, Vítor Gaspar, una pregunta per determinar si hi va haver un ‘lapsus’ en la notificació als portuguesos residents a Andorra de l’Impost Municipal sobre Immobles (IMI) i si l’increment del mateix serà revisat. Pisco ha qualificat la mesura ‘d’acte administratiu cec i incomprensible’, segons ha informat l’Agència Lusa.

En la pregunta enviada al ministre Vítor Gaspar, el diputat portuguès Paulo Pisco demana si hi va haver un ‘lapsus’ en la comunicació als ciutadans portuguesos residents a Andorra de l’increment fins al 7,5% de l’IMI, com s’aplica als qui viuen en països considerats paradisos fiscals.

Pisco també ha sol·licitat si el Govern lus revisarà aquest conflicte i cancel·larà aquest augment de la taxa, així com si examinarà altres situacions similars que es poguessin donar en altres països d’emigració, segons ha recollit l’Agència Lusa.

El diputat socialista ha assenyalat que aquest canvi ‘implica un increment brusc en el pagament de l’IMI’, ja que a Portugal la taxa aplicada oscil·la entre el 0,4 i el 0,8%. És per aquest motiu que ha demanat al Govern que elimini ‘situacions discriminatòries i injustes’.

D’altra banda, Pisco ha titllat la mesura com ‘un acte administratiu cec i incomprensible, que perjudica als residents portuguesos a Andorra i la seva relació amb Portugal’.

Paulo Pisco afegeix que aquesta taxa no pot ser aplicada per les autoritats fiscals als emigrants d’Andorra, tenint en compte l’acord signat entre els dos països per l’intercanvi d’informació fiscal.

De totes maneres, el conseller de la comunitat portuguesa a Andorra, Jose Manuel da Silva, va avançar aquest divendres que el Govern portuguès podria deixar sense efecte l’increment de l’IMI de cara a la setmana vinent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *