Els funcionaris no faran la concentració contra les retallades si s’accepta que finalitzin amb l’aplicació de l’IRPF

La Plataforma de Funcionaris podria desconvocar la concentració prevista per al moment de l’aprovació de la llei de contenció de la despesa de personal. Segons ha explicat el portaveu de la Plataforma, Joan Torra, si s’accepta la demanda perquè aquesta llei finalitzi amb l’entrada en vigor de l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques, ‘ens donaríem per satisfets’. Tot i així, aquest dimecres han presentat les seves demandes davant la Comissió Legislativa d’Interior, i encara no els han dit quines esmenes tenen previst fer els grups parlamentaris. Abans que acabi la setmana hi ha prevista una reunió dels representants dels funcionaris amb cada un dels grups parlamentaris, i esperen tenir aleshores alguna resposta en aquest sentit.

La Comissió Legislativa d’Interior ha rebut aquest dimecres la compareixença dels representants de la Plataforma de Funcionaris, que els han exposat les seves demandes en relació al projecte de llei de contenció de la despesa de personal. La principal reclamació dels funcionaris és que es posi un termini de finalització de les retallades salarials, sobretot perquè quan entri en vigor l’IRPF no es vegin doblement gravats.

La presidenta de la Comissió, Sílvia Riva, no ha volgut avançar si aquesta mesura es podria acceptar, ja que assegura que fins ara no s’havia contemplat. ‘Ens ho han comunicat ara i per tant encara no tenim un posicionament’, ha dit.

El portaveu dels funcionaris ha assegurat que aquesta és la seva demanda més important i que si finalment s’accepta ‘ens donarem per satisfets’. Així, els actes de protesta previstos es podrien veure afectats. Si s’inclou aquesta esmena, ‘la Plataforma es tornarà a reunir i ens podríem fer enrere en la concentració prevista per al dia de l’aprovació de la llei’. De tota manera, Torra ha apuntat que les protestes que han fet no han tingut la repercussió que esperaven, i que en part això es deu a ‘la criminalització dels funcionaris’. El portaveu opina que ‘si portes l’adhesiu poden saber que ets funcionari i aleshores potser et trobes les rodes del cotxe punxades’.

A la compareixença d’aquest dimecres no hi ha assistit el conseller socialdemòcrata Gerard Barcia, que forma part de la Comissió Legislativa d’Interior, ni cap membre del seu grup per substituir-lo. Per aquest motiu, els funcionaris presentaran el seu posicionament davant tot el grup parlamentari socialdemòcrata abans que acabi aquesta setmana, i ho faran també davant del grup parlamentari demòcrata. Riva ha indicat que ‘ho haurem de fer aviat perquè si no es demana una pròrroga, el termini de presentació d’esmenes finalitza el dia 30’, i ha assegurat que si cal treballar en aquesta qüestió durant el cap de setmana, es farà perquè ‘és un tema prou important’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *