Els Pastorets 2014/2015 combinaran música i danses tradicionals en directe

pastoretsL’Auditori Claror acull el 26 de desembre a les 20 hores la primera de les quatre representacions dels Pastorets 2014/2015 que en les 20 edicions en què s’ha representat ha estat visionat per 22.000 espectadors. Una de les novetats d’aquesta nova edició és la combinació de música i danses tradicionals en directe amb la participació de l’Esbart Laurèdia. Enguany, darrere l’obra hi ha un capital humà de 150 persones que tornen a estar a les ordres del director Alfons Casal i el seu ajudant, Joan Hernàndez.

“S’ha de felicitar a aquesta gent que aporten tot el temps lliure, tota la dedicació i esforç per poder fer aquests Pastorets”, ha manifestat la cap de Cultura, Laura Rogé. Pel que fa al format, Alfons Casal ha comentat que “seguirem l’esquema de l’any passat, però intentant millorar-lo i fer noves aportacions”. En aquest sentit, es manté l’escenografia i la unió entre cinema i teatre amb un pròleg i un epíleg audiovisuals. Per això, s’ha hagut de fer alguns canvis en el guió de l’obra de Josep Maria Folch i Torres, tot i que es respecta la idea original de l’autor català. Així, al començament i al final de l’obra, el Lluquet i elRovelló, en lloc de ser pastors, són personatges de l’època actual.

Sobre les novetats en matèria musical, Alfons Casal ha remarcat que la direcció corre a càrrec d’Ivan Caro i que combina les bandes sonores amb la música tradicional. Els músics estaran integrats dins del poble d’Els Pastorets i faran el paper de músics locals la qual cosa enllaça amb les danses tradicionals lligades amb moments més festius. “L’Ivan està especialitzat en música tradicional del Pirineu i juntament amb el Jaume han fet unes petites coreografies”, ha comentat Hernández. Un de les notes atractives d’aquest any és la subtil referència a la lluita de sexes que té el reflex entre el cel i l’infern amb un home representant la figura de Satanàs i una dona en el paper de Sant Miquel. Pel que fa als actors, Casal ha explicat que s’han mantingut alguns que són clàssics de la representació, sobre tot en els papers principals, “però la resta hem mirat de renovar-los”.

Les entrades, a un preu únic de 10 euros, es poden adquirir al Centre cultural La Llacuna d’Andorra la Vella, a l’Oficina Nacional de Turisme i també a la de la capital, al Centre cultural i de congressos lauredià i a www.netentrades.com. Les funcions seran els dies 26 i 27 de desembre a les 20 i a les 21.30 hores respectivament i el 4 i els 6 de gener a les 18 hores.

Text i foto: santjulia.ad

TOTES LES NOTÍCIES