“Els estils arquitectònics de la catedral de la Seu” guanya el Premi COAC per a Treballs de Recerca d’estudiants de batxillerat de l’Alt Pirineu i Aran

Els premiats en l'edició d'aquest 2024 (COAC delegació Pirineu)
Els premiats en l’edició d’aquest 2024 (COAC delegació Pirineu)

La delegació del Pirineu del Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya (COAC) ha fet entrega aquest matí de dijous dels Premis COAC per a Treballs de Recerca d’estudiants de batxillerat de les comarques de l’Alt Pirineu i Aran. El guardó se l’ha endut el projecte ‘Els estils arquitectònics de la catedral de la Seu d’Urgell’, de l’alumna Júlia Llimós, de l’Institut Joan Brudieu de la Seu, i els dos accèssits també han estat per a estudiants del mateix centre. El primer ha estat per al treball de recerca ‘El jaciment del pati de les Monges’, d’Andrea Cortés, mentre que el segon se l’ha emportat ‘Una ruta d’esglésies d’art romànic d’Organyà i els municipis veïns’, d’Elisa Bullich.

Aquests premis busquen despertar l’interès de l’alumnat de batxillerat pels treballs de recerca i investigació relacionats amb l’arquitectura i el disseny, la ciutat i l’urbanisme, el territori i el paisatge i l’ecologia i la sostenibilitat. Cal destacar que enguany el certamen ha arribat a la seva divuitena edició.

En l’acte també s’han lliurat els premis Concurs de Fotografia d’Arquitectura i Urbanisme 2024, organitzat en col·laboració amb el Servei Educatiu de l’Alt Urgell-Cerdanya dels Serveis Territorials a Lleida del departament d’Educació de la Generalitat, en el qual han participat alumnes de Batxillerat Artístic de l’Institut Joan Brudieu de la Seu d’Urgell. Les fotografies guardonades han estat: ‘Camins del cel’, d’Ares Dalmau (primer premi), ‘Carrers que narren’, de Jaime Jiménez (segon premi), i ‘Llum floral’, d’Urgell Carmona (tercer premi).

L’entrega dels premis ha tingut lloc a la sala d’actes de la delegació del Pirineu del COAC, situada al carrer Major 11 de la Seu d’Urgell, i ha estat presidida pel delegat, Joan Marquet.

[do_widget id=category-posts-pro-64]