Elisenda Vives serà la nova presidenta de la Comissió Nacional Andorrana per a la UNESCO

El ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, ha proposat aquest dimecres al Consell de Ministres el nomenament d’Elisenda Vives Balmaña com a presidenta de la Comissió Nacional Andorrana per a la UNESCO (CNAU). En el marc de l’Assemblea General Extraordinària que va tenir lloc el passat divendres, es va proposar l’acceptació de Vives com a membre de l’Assemblea i es va acceptar la el seu nomenament per unanimitat, en substitució de Joan Peruga.

Vives (57 anys) és doctora en Història i actualment treballa com a responsable de protocol i afers administratius del Consell General. Anteriorment havia estat directora de Relacions Exteriors del Govern entre el 1998 i el 2001, a més d’haver estat ambaixadora a Itàlia i al Marroc. La nova presidenta de la CNAU també havia treballat al departament de Patrimoni Artístic (Patrimoni Cultural) del 1987 al 1992.

La CNAU té per objectiu promoure les activitats de la UNESCO relacionades amb el món de l’educació, de la ciència, de la cultura i de la comunicació prop de la societat civil andorrana. Tal i com estipulen els estatuts de la CNAU, aprovats al 2005, aquesta comissió coopera amb el Govern i, en particular, amb el ministeri encarregat de la política exterior responsable davant de la UNESCO amb les entitats, les organitzacions, les institucions, les associacions i les persones interessades en les qüestions que són competència de l’Organització de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura.

Foto: Arxiu

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *