El Sindicat Penitenciari reclama regular les atribucions de la direcció per evitar ‘un poder dictatorial’

fius-codinaEl Sindicat Penitenciari Andorrà (SPA) reclama una reglamentació que delimiti les competències de la direcció i així evitar ‘un poder dictatorial’ que és el que consideren que ha desembocat l’actual situació de manca de normativa. Així ho han fet saber a través d’un comunicat en què recorden que la direcció té plena potestat ‘de fer i desfer com i quan vulgui’ sota la ‘teòrica aprovació del ministre titular’.

El sindicat explica que de la reunió amb el secretari d’estat de Funció Pública, han corroborat que per manca de textos legislatius o reglamentaris que s’havien d’haver desenvolupat en un període màxim d’un any des de l’aprovació de la llei, se li atorga al director del cos ‘la plena funció de dirigir l’activitat i regular l’organització de les diferents àrees i unitats, així com de les vacances’.

Des del sindicat denuncien que aquesta situació ha desembocat en una situació de manca de normativa que ha repercutit negativament en el funcionament laboral en aspectes com la manca de comunicació, ordres verbals no transcrites, manca de reglaments degudament formalitzats, notes reglamentàries noves que no deroguen les anteriors, deixant-les totes vigents, planings laborals sense criteris escrits, contraposició a respondre les demandes efectuades per escrit degudament argumentades i a rebre acús de rebut de documents, o llocs de treball sense fitxa descriptiva, ni funcions ni condicions del personal que forma part de Departament.

El sindicat reconeix que és lògic que el director d’una empresa pugui prendre decisions i dirigir-la, però, es pregunten ‘si realment ha de tenir tanta competència legislativa derivada de la mancança d’aquesta’.

D’altra banda, tot i que destaquen la bona predisposició del ministre a treballar conjuntament, denuncien que la comunicació amb la direcció és ‘mínima’ després de la darrera reunió, fa 24 dies. A més, recorden que l’únic acord al qual es va arribar, la creació d’una comissió per dur a terme un text procedimental intern, encara no s’ha dut a terme.

Finalment, el comunicat qualifica d”intolerable’ que per mitjà al dret a la llibertat d’expressió, ‘es menyspreï la professionalitat del personal penitenciari i la imatge corporativa del nostre cos, vulnerant al nostre entendre el principi fonamental de presumpció d’innocència’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *