El PS vol una reunió amb DA abans de decidir si tirar endavant el pacte d’Estat de la CASS

El Comitè Directiu del Partit Socialdemòcrata s’ha reunit aquest dimarts al vespre per tractar la qüestió del pacte d’Estat sobre la seguretat social. Segons ha informat la primera secretària del partit, Judith Salazar, s’ha decidit demanar una reunió prèvia amb el grup parlamentari demòcrata per valorar si es pot tirar endavant el pacte, ja que de moment sembla que el model sanitari que volen uns i altres és molt diferent. Des del PS indiquen que la informació que se’ls ha tramès parla de l’autofinançament de la salut pública i d’alternatives com els plans de jubilació privats, mentre que ells defensen la sanitat com a dret universal.

Estava previst que aquest mes comencessin les reunions entre els grups parlamentaris demòcrata i socialdemòcrata per al pacte d’Estat de la reforma de la CASS. Per aquest motiu el Partit Socialdemòcrata s’ha reunit aquest dimarts per analitzar la informació amb què compten, i han donat l’encàrrec als consellers generals perquè demanin una reunió prèvia per constatar si es comparteix el model sanitari que es vol o no.

Segons informa la primera secretària del partit, Judith Salazar, en la documentació que se’ls ha tramès es fa al·lusió a l’autofinançament de la sanitat i a opcions com els plans de jubilació privats, i aquestes no són les vies que el PS considera oportunes. Salazar indica que ‘nosaltres entenem la salut com un dret fonamental i no com una empresa privada’.

Des del Partit Socialdemòcrata asseguren que en la reunió es mirarà de trobar un model que pugui ser compartit i que es vol intentar arribar a un acord, però que mentre el model passi per l’autofinançament, no és una via que ells comparteixin, ja que entenen que l’Estat ha de garantir la sanitat.

5 comentaris

 1. Maria, crec que per la gent jove seria el mes adecuat, peró una cosa no treu l’altra, es pot fer conjuntament, crear una nova CASS gestionada pels cotitzants i demanar responsabilitats anteriors.

 2. DIGUEM PROU I CREEM’UN MOVIMENT POPULAR PER DEMANAR RESPONSABILITATS JURIDIQUES ALS POLITICS I/O ALTRES QUE HAN MALGASTAT ELS NOSTRES DINERS AMB INVERSIONS DE TOT TIPUS QUE ENS HAN PORTAT A AQUESTA SITUACIO
  Si hi ha respostapositiva a traves d’aques mitja ens posarem en contacte via facebook

 3. Estic molt proper a l’edat de jubilació i em demano on han passat tots els diners que he cotitzat durant tots aquests mes de 40 anys.
  Proposo als joves que es busquin una assegurança privada o que s’ajuntin per crear una mutua que puguin gestionar ells, fora dels politics. Jo ja he fet tard, pero crec que ens hauriam d’unir per demanar responsabilitats jurídique a tots els responsables polítics que ens han portat a aquesta situació. ¡¡¡¡ FASIG UNA CRIDA A UNIR-NOS PER RECOLLIR SIGNATURES PER PORTAR A LA JUSTÍCIA ALS POLITICS QUE HAN PORTAT A AQUESTA SITUACIO!!!!!! Els que estiguin d’acord que es posin en contacte amb mi a traves d’aquest mitjà. Perdoneu l’anonimat, es per por a les represalies.

  Nuba Pacheco

  1. potser seria més efectiu si ens posessim tots d’acord i els diners que paguem a la CASS els utilitzessim per un pla de jubilació???

 4. Pot ser que tots els polítics s’ho haguessin mirat fa uns anys això de que “l’estat ha de garantir la sanitat” de ben segur que no estariem com estem…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *