El PLA treballa amb l’objectiu de presentar-se a les eleccions generals i comunals del 2015

Una vintena de persones, entre militants i simpatitzants, del Partit Liberal d’Andorra s’han reunit, aquest dissabte, per debatre diverses propostes que es presentaran al congrés que el partit celebrarà el proper 14 de juny. Algunes de les qüestions que s’han posat damunt la taula han estat la reestructuració orgànica del partit, els objectius i horitzons a mig i llarg termini, en aquest cas, el PLA està treballant amb la fita de liberals 2015, és a dir, el repte és presentar-se d’aquí a tres anys a les eleccions generals i comunals. ‘Esperem que si anem fent aquesta feina tinguem un projecte sòlid per presentar el 2015’, ha explicat a l’ANA la portaveu de la comissió gestora, Judith Pallarès. A més, a l’acte d’aquest dissabte també s’ha parlat de la llei electoral, la nacionalitat, la immigració, les polítiques socials o el desenvolupament econòmic. Amb tota la informació que s’ha recollit la comissió gestora s’encarregarà de redactar un document base i presentar-lo al congrés del mes de juny, on un cop aprovat esdevindrà el posicionament polític del partit de cara al futur.

L’Hotel Delfos ha acollit aquest dissabte des de les 10 hores i fins passades les 14 hores la jornada de debat del Partit Liberal d’Andorra, on la comissió gestora del partit ha presentat diverses propostes per debatre i sotmetre a votació. Amb la informació que se n’ha recollit s’elaborarà un document que servirà de base per a les ponències del congrés que el partit celebrarà el proper 14 de juny.

La portaveu de la comissió gestora, Judith Pallarès, ha explicat a l’ANA que han presentat moltes propostes d’actualitat però no s’han pogut debatre totes. Una de les que s’ha posat sobre la taula ha estat la reestructuració orgànica del partit. Pallàres ha indicat que la voluntat és deixar de funcionar com una comissió gestora i obrir el període per poder presentar candidatures per a la conformació del que serà l’executiva nacional -el plaç s’ha obert aquest dissabte i es tancarà el dia del congrés-. La portaveu de l’òrgan gestor ha remarcat que el compromís de la comissió és crear una llista i desconeix si entre la militància hi ha la voluntat de crear-ne alguna.

Pallàres ha indicat que per falta d’estructura dins del partit les candidatures que es presentin no comptaran amb representants dels comitès parroquials com havia passat anteriorment, ja que aquests òrgans locals no estan creats. No obstant, ha admès que un cop el PLA torni a estar constituït formalment els comitès es crearan sols.

Altres qüestions que s’han debatut aquest dissabte al matí a la jornada del PLA han estat els objectius i horitzons del partit a mig i llarg termini. Aquí Judith Pallarès ha reconegut que ‘hem de treballar per una ideologia forta i per unes línies de creixement del partit’ i que ‘a base d’uns idearis creats hem de redissenyar el projecte cap a la situació actual’. També ha manifestat que es busca una nova imatge pel partit, fet que no significa un canvi de nom formal, sinó reafirmar la marca liberal i ha indicat que el PLA treballarà amb l’objectiu de ‘liberals 2015’. La portaveu del la comissió gestora espera que si es va fent la feina com fins ara hi hagi un projecte prou sòlid per presentar-se a les eleccions generals i parroquials del 2015.

 

Nacionalitat i llei electoral

Així mateix, també s’ha debatut sobre la nacionalitat i la llei electoral. En el primer cas, Pallarès ha explicat que no és tan important la quantitat d’anys, sinó parlar de la doble nacionalitat. Pallarès ha indicat que caldria defensar que el passaport andorrà fos igual de vàlid a Europa que qualsevol altre passaport. I en el cas de la llei electoral, Pallarès ha explicat que una de les idees que s’ha rebut amb interès és tornar a un sistema de llistes obertes però, bloquejades pels partits. Una via que es veuria amb bons ulls de cara als comicis comunals perquè el ciutadà coneix més als candidats. No obstant, ha indicat que tant pel que fa a la nacionalitat com a la reforma de la llei electoral necessiten recollir més informació per anar ben documentats al congrés del 14 de juny.

 

Doble militància, DA-PLA

D’altra banda, Judith Pallarès ha explicat que durant la jornada d’aquest dissabte al matí només s’ha parlat de propostes de govern però, en cap cas, s’ha tractat la qüestió de la doble militància d’alguns afiliats, que són a Demòcrates per Andorra i al PLA. No obstant, la portaveu de la comissió gestora ha indicat que ‘els nostres estatuts diuen que aquesta duplicitat no es pot donar’ però, ha remarcat que a qui li pertoca solucionar el problema no és a la comissió gestora sinó a l’executiva que surti del proper congrés 14 de juny.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *