El PS reclama més iniciatives legislatives del grup parlamentari demòcrata

El Comitè Directiu del Partit Socialdemòcrata s’ha reunit aquest dissabte al matí per tractar qüestions sobre l’actualitat política i l’estat del partit. Els membres de la junta directiva han destacat, d’entre els temes tractats, la inactivitat que observen del grup parlamentari demòcrata, i han criticat que mentre els socialdemòcrates han entrat quatre proposicions de llei, els demòcrates no n’han entrat cap. La primera secretària del partit, Judith Salazar, ha explicat que calen moltes reformes legislatives per adaptar-se a l’obertura econòmica, i que per això seria convenient que ‘els 22 consellers demòcrates’ treballessin en aquesta línia.

Després d’un any de legislatura, el Partit Socialdemòcrata ha valorat la tasca que s’està duent a terme tant des del Govern com des del Consell General. Tot i que en diverses ocasions ja han criticat la inactivitat del Govern, aquest dissabte han fet referència a la ‘completa inacció del grup demòcrata’. La primera secretària del partit, Judith Salazar, ha recordat que el grup parlamentari socialdemòcrata només compta amb sis consellers, front als 22 que pertanyen al grup demòcrata, i que tot i així, mentre el PS ha entrat quatre proposicions de llei, Demòcrates per Andorra no n’ha entrat cap.

Els socialdemòcrates assenyalen que cal modificar la legislació en matèria fiscal i avançar cap a totes les regulacions necessàries per a l’obertura econòmica, i que per a això cal que els consellers demòcrates hi treballin. Altres lleis que considera importants el president del partit, Víctor Naudi, són la llei del comerç, la classificació hotelera i la regulació de les professions liberals.

De fet, els socialdemòcrates han recordat que el síndic general va comentar la possibilitat de reduir el període entre sessions perquè es pugui treballar durant més temps en iniciatives legislatives, però critiquen que de moment ni s’ha modificat això ni s’aprofita prou el temps del període de sessions.

En aquest sentit, el secretari d’organització del PS, Marc Cornella, ha indicat que si la voluntat del Govern és la d’anar cap a l’obertura econòmica és necessari comptar amb tota la legislació necessària, i que per això cal que els consellers demòcrates treballin en aquest sentit. D’una banda, celebren que hi comenci a haver indicis d’empreses interessades a aterrar al Principat, però de l’altra pateixen perquè estigui tot apunt perquè s’hi puguin instal·lar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *