El Ministeri de Relacions Institucionals, Educació i Universitats i la SAC renoven el conveni de col·laboració

El ministre, Ladislau Baró, amb la presidenta de la SAC (SFG)
El ministre, Ladislau Baró, amb la presidenta de la SAC (SFG)

El ministre de Relacions Institucionals, Educació i Universitats, Ladislau Baró, i la presidenta de la Societat Andorrana de Ciències (SAC), Àngels Mach, han signat aquest dimecres a la tarda la renovació del conveni entre les dues entitats per tal de continuar amb la cooperació a l’hora de fomentar la recerca i el coneixement i impulsar accions per a la divulgació de la ciència entre la societat andorrana. Així, el text estableix el marc regulador de col·laboració entre l’Executiu i la SAC pel que fa la coorganització, d’una banda, dels Debats de recerca i, de l’altra, de la Diada andorrana de la Universitat Catalana d’Estiu.

El nou conveni, vigent per a tres anys, estipula que en el cas dels Debats de recerca les dues entitats són responsables de l’elaboració del programa i la difusió de l’activitat. Així mateix, per la seva banda, la SAC es compromet a encarregar-se de la publicació dels annals d’aquest esdeveniment. Pel que fa a la Diada andorrana de la Universitat Catalana d’Estiu, la SAC n’ha de promoure, segons el conveni, la participació i assistència a estudiants andorrans o residents, o estudiants del Centre Carlemany de Llengua catalana establert a la Universitat Carolina de Praga. Aquesta jornada anual té com a objectiu reflexionar sobre temàtiques d’interès per a la societat andorrana a través de conferències i debats.

Finalment, el conveni determina que el Govern pot atorgar una dotació anual màxima a la Societat Andorrana de Ciències de 7.000 euros distribuïda a parts iguals per a l’organització dels dos actes, un increment substancial si es té en compte que l’anterior conveni preveia una quantitat màxima de 5.940 euros.

La SAC i el Ministeri mantenen una llarga i sòlida trajectòria de col·laboració amb la voluntat de fomentar i divulgar la recerca. Des de l’any 2006 s’han realitzat 15 edicions dels Debats de recerca, en els quals s’han presentat més de 200 ponències amb temàtiques diverses i d’interès. D’altra banda, des de 2016, s’han celebrat 8 edicions de la Diada, en les quals s’han presentat més de 250 ponències sobre diverses temàtiques.

[do_widget id=category-posts-pro-64]