El grup farmacèutic Medichem expressa la voluntat d’instal·lar-se a Andorra

El grup Corporación Medichem ha traslladat al Govern la voluntat d’instal·lar un laboratori farmacèutic a Andorra a través d’una carta d’intencions. Una delegació de l’empresa s’ha reunit aquest dijous amb el cap de Govern, Antoni Martí, per expressar-li la intenció d’establir-se al Principat d’Andorra. Martí ha garantit el ple suport del Govern a un projecte que representa un “exemple” del tipus d’empresa que es busca amb l’obertura econòmica, atès que exporta als principals mercats del món i que permetrà alhora donar un impuls a un nou sector d’activitat.

En aquest sentit, el cap de Govern ha posat a disposició de l’empresa els serveis de l’agència Andorra Desenvolupament i Inversió (ADI) i del departament de projectes estratègics del Govern. Precisament ha estat aquest departament, que encapçala Josep Maria Missé, qui ha pilotat les converses amb el grup farmacèutic. Els primers contactes, a través del ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, van tenir lloc el passat mes de novembre. Des de llavors s’han mantingut un diàleg permanent en el que també ha participat la ministra de Salut i Benestar, Cristina Rodríguez. El resultat final de tot el procés ha estat la formalització per escrit de les intencions de l’empresa.

Medichem és una empresa de capital espanyol amb seu a Barcelona, dedicada al desenvolupament i fabricació de principis actius per al sector farmacèutic. La corporació, que desenvolupa la seva activitat internacionalment, té com a pilars la fàbrica de Celrà (Girona), el laboratori d’I+D al Parc Científic de Barcelona i la fàbrica de Malta, que va iniciar la seva activitat el 2006.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *