El Govern iniciarà la negociació per al conveni de no doble imposició amb Portugal la setmana vinent

El ministre d’Exteriors, Gilbert Saboya, ha anunciat que demanarà formalment l’inici de les negociacions per la signatura del conveni de no doble imposició amb Portugal la setmana vinent. Saboya ha indicat que l’ambaixadora d’Andorra a França i Portugal, Maria Ubach, viatjarà a aquest país per tractar aquest tema. D’altra banda, el ministre també ha afirmat que aquest dijous han rebut la confirmació en relació a la decisió del Govern lus de fer-se enrere en l’increment de l’impost municipal immobiliari dels residents portuguesos a finals de mes.

Arran de la pregunta del cap de l’oposició, Jaume Bartumeu, sobre la consideració d’Andorra com a paradís fiscal per part de Portugal, el ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, ha manifestat que la signatura d’un acord d’intercanvi d’informació amb aquest país no implica l’exclusió d’aquesta llista i ha indicat que el Govern treballa per a la consecució d’un conveni de no doble imposició amb Portugal.

Aquest conveni es podria començar a negociar la setmana vinent, segons ha declarat Saboya, amb la visita de l’ambaixadora d’Andorra a França i Portugal, Maria Ubach, a Portugal, quan portarà també una missiva del ministre demanant formalment l’inici de les converses en aquest sentit.

Tanmateix, l’anunci s’ha produït enmig d’un intercanvi de retrets entre majoria i oposició. D’una banda, Bartumeu ha acusat al Govern de Demòcrates per Andorra de ‘no estar al cas’ de la situació dels residents portuguesos, mentre que Saboya ha afirmat que els socialdemòcrates van tenir temps de resoldre la situació del Principat en relació a la seva consideració de paradís fiscal quan van signar el conveni d’intercanvi d’informació.

Per últim, el ministre ha anunciat que aquest dijous han tingut la confirmació del Govern lus de l’anul·lació de l’increment de l’IMI, que es podria deixar sense efecte a finals de mes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *