El Govern i els comuns inicien els treballs per aconseguir l’obertura de comerç en zero dies

El cap de Govern, Antoni Martí, i el ministre d’Economia i Territori, Jordi Alcobé, s’han reunit aquest dimarts al matí amb els cònsols de les set parròquies. A la trobada s’ha continuat treballant en les línies plantejades a la primera trobada amb els nous representants comunals del passat dilluns 2 de gener i, de manera especial, en l’obertura de comerç en zero dies. En representació dels comuns, el Cònsol Major d’Encamp, Jordi Mas, ha valorat positivament aquesta proposta en la qual Govern i comuns continuaran treballant durant el mes de febrer. Concretament, caldrà una nova reunió per definir un reglament que faci possible l’obertura de comerç en zero dies.

Alcobé ha assenyalat que actualment un 40% dels comerços s’obren en menys de cinc dies a través del procediment simplificat, mentre que l’objectiu de la proposta en què treballaran conjuntament Govern i comuns és que s’arribi a un nivell del 80% de comerços acollits a aquesta possibilitat i, fins i tot, que molts ho puguin fer en zero dies. Això requerirà, tal i com han destacat tant el ministre d’Economia i

Territori com el representant dels comuns, una declaració responsable per part de les persones que obriran un comerç amb aquest procediment, a banda d’un control posterior de l’activitat comercial.

A la trobada entre el Govern i els comuns també s’ha abordat la necessitat de modificar la Llei de finances comunals per fer possible el treball en matèries com la fórmula de càlcul del sostre màxim d’endeutament dels comuns. En aquest sentit, el Govern ha demanat als comuns que realitzin simulacions dels darrers exercicis.

Els Govern mantindrà també una nova reunió amb els cònsols per abordar les futures modificacions de la Llei del sòl, a banda de la trobada en què s’aprofundirà en el reglament per a l’obertura de comerç en zero dies.

D’altra banda, i després que a la primera reunió el Govern es comprometés a explicar el projecte d’obertura econòmica, el ministre Alcobé, juntament amb el cap de Projectes Estratègics, Josep Maria Missé, han fet una exposició de les línies en què es treballa per tal de construir un nou model econòmic. Els comuns han rebut “amb satisfacció” les propostes del Govern en aquest sentit, segons ha manifestat

Mas, que també ha recordat la “incidència directa” de les corporacions comunals en aquesta matèria. Mas ha celebrat la “dinàmica activa” i la “interessant coordinació de treball” que s’ha posat de manifest en les reunions entre Govern i comuns.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *