El dispositiu especial de Setmana Santa preveu una entrada de 70.000 vehicles

El director de Protecció Civil, Francesc Areny, juntament amb la directora adjunta del Servei de Policia, Teresa Ferreira, i el cap del servei de Circulació de Sant Julià de Lòria, Joan Pau Rossell, han presentat aquest dimarts el dispositiu especial de trànsit amb motiu de la Setmana Santa 2012. Aquest dispositiu es posarà en marxa a partir del dijous 5 d’abril a les 7 hores i es perllongarà fins el pròxim dilluns a les 21 hores. El Centre Nacional de Trànsit (CENATRA) preveu que durant l’operació se Setmana Santa d’enguany es comptabilitzi una entrada de 70.000 vehicles per les dues fronteres.

Els objectius del dispositiu són augmentar al màxim possible la fluïdesa en hores puntes, proporcionar informació permanent interna i externa de l’estat del trànsit (Govern, Comuns, Espanya, França i mitjans de comunicació) i coordinar tots els efectius de trànsit. Dels 70.000 vehicles que es preveu entrin durant els cinc dies que durarà el dispositiu, un 70% ho faran per la frontera del riu Runer, mentre que un 30% ho faran pel Pas de la Casa, segons les previsions.

La carretera N-145 entre la Seu d’Urgell i Andorra serà la via amb més trànsit. D’altra banda, durant aquests dies de pont es preveu que hi hagi unes intensitats d’entre 16.000 i 19.000 vehicles per les dues fronteres. A nivell intern, les vies amb més intensitat de trànsit seran els nuclis d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany.

Entre les mesures d’ordenació adoptades, hi ha la prohibició de circulació als vehicles especials i transports de mercaderies superiors a les 19 tones, l’aturada de les obres de l’Administració a les carreteres generals i a la xarxa bàsica i l’alliberament del carril bus entre el 2 i el 13 d’abril, entre altres. Com a mesura complementària, també es desplaçarà una màquina llevaneus a la frontera del riu Runer.

Pel que fa al dispositiu tècnic i humà, cada dia hi haurà uns 300 efectius que participaran en el dispositiu especial de Setmana Santa. D’altra banda, el Servei de Policia i els agents de circulació comunals s’encarregaran de la vigilància i regulació del trànsit, informant de les incidències que es puguin produir, atenent les incidències que pertorbin la mobilitat i prevenint accidents i infraccions mitjançant la seva presència continuada a la xarxa viària andorrana.

Els serveis d’emergència tant del SUM com dels Bombers també participen activament en el dispositiu. El Centre Nacional del Trànsit informarà de manera permanent i continuada de l’estat del trànsit mitjançant els seus equipaments tecnològics i humans. Finalment, el COEX estarà en alerta en cas de previsió de nevades.

El dispositiu es desplegarà en coordinació interna entre responsables del Servei de Policia i circulació comunals, però també amb coordinació externa amb estats veïns (Servei Català de Trànsit, Duana Espanyola, Policia Nacional espanyola, Duana Francesa, Mossos d’Esquadra, DIR-SO).

La informació del trànsit es podrà seguir a través de la ràdio i la televisió, així com via SMS o amb els panells d’informació variable. El Twitter de Mobilitat (@Mobilitat_AND) difondrà l’estat del trànsit, informació que també es podrà consultar al telèfon de Mobilitat 1802 1802 o accedint a la pàgina web www.mobilitat.ad, entre d’altres canals d’informació.

(Foto: S.F.G.)

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *