El Dia mundial de la fotografia estenopeica inclou un concurs amb àpats

Un any més la capital d’Andorra acull la celebració del Dia mundial de la fotografia estenopeica, que enguany compta per primera vegada amb la col·laboració de l’Associació de comerciants del Centre Històric i que inclourà un concurs de fotografies estenopringles (instantànies realitzades amb una càmera feta d’un pot de patates). El jurat premiarà principalment l’originalitat, tal com ha explicat la responsable de l’Escola d’Art d’Andorra la Vella, Montserrat Altimiras, i el premi serà un val per dinar o sopar en algun restaurant del Centre Històric. A més, els professors de l’Escola d’Art decoraran una dotzena d’aparadors per reproduir imatges estenopeiques.

El Dia mundial de la fotografia estenopeica es trasllada de la plaça Guillemó a la plaça del Poble. Serà aquest l’escenari principal de la celebració que tindrà lloc el 5 de maig, per no coincidir amb el pont anterior, quan realment s’escau, com ha explicat la responsable de l’Escola d’Art, Montserrat Altimiras. A més, en aquesta ocasió, el Comú d’Andorra la Vella i l’Escola d’Art compten amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants del Centre Històric.

Tot i que la jornada central serà dissabte, durant tota la setmana, una dotzena de comerços participaran en l’activitat Posa l’ull als aparadors del Centre Històric, en els quals els professors de l’Escola d’Art allotjaran diferents decoracions per reproduir l’efecte de la fotografia estenopeica. Aquesta serà la primera activitat en la que els professionals de l’escola començaran a treballar aquesta setmana per tenir-ho tot a punt el 26 d’abril.

La segona activitat d’aquesta celebració tindrà lloc el 2 de maig i consistirà en la inauguració de l’exposició fotogràfica Centre Històric, al Centre Cultural la Llacuna, amb imatges de gran format.

El 3 de maig es realitzarà un taller d’estenopringles a l’Escola d’Art, on tothom podrà aprendre a construir la seva càmera fotogràfica estenopeica amb un pot de patates fregides. Aquesta tècnica és també l’escollida per participar en una de les novetats d’aquesta edició, el concurs fotogràfic amb el que es poden guanyar vals per dinar o sopar en set restaurants del Centre Històric i que tindrà lloc el 5 de maig, com ha indicat la responsable de l’Associació de Comerciants d’aquesta zona, Mar Garcia.

Aquest dia, durant el matí, tant els qui hagin elaborat la seva càmera al taller del 3 de maig com els qui vulguin participar al concurs i descobrir els secrets del laboratori, podran captar les imatges que considerin i penjar-les al web www.pinholeday.org , on seran valorades pel jurat. A més, durant la jornada central del Dia mundial de la fotografia estenopeica també s’ubicarà una càmera gegant a la plaça del Poble i es farà una foto de grup. Com ha manifestat Altimiras, al concurs es valorarà l’originalitat de les obres més que la tècnica ja que ‘l’objectiu és que participi tothom’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *