El Consell diu no a les polítiques d’ocupació

El Consell General va rebutjar en la darrera sessió el projecte de crèdit extraordinari per fer front a les despeses derivades de les polítiques d’ocupació. L’oposició de Coalició Reformista (CR) i Andorra pel Canvi (ApC) a la iniciativa demostra la poca sensibilitat de tots dos grups parlamentaris en una matèria que cada dia té més importància a Andorra. I és que no es pot girar l’esquena a la realitat del país: el cert és que hi ha més de 500 persones al país apuntades al Servei d’Ocupació i que cal fer alguna cosa per facilitar la seva incorporació de nou al mercat laboral.

Els reformistes, que durant tants anys al Govern no van fer res per abordar aquesta problemàtica, emparats en què l’ocupació era pràcticament plena, van justificar el seu vot afirmant que la decisió no tenia res a veure ni amb la destinació dels diners ni amb el contingut i que la mesura arriba tard perquè l’havien demanat ara fa un any. Una postura, així doncs, difícil d’entendre, com també ho va ser la d’ApC, que de nou es va escudar en la voluntat de no incrementar l’endeutament per fer palès també el seu vot en contra, a la vegada que va insistir que l’atur “no es gestiona de forma paternalista, sinó professional”. Tot plegat va demostrar, una vegada més, que els tres grups amb representació a la cambra no tenen capacitat per entendre’s ni en les propostes més bàsiques i que, d’aquesta manera, no fan cap favor al país.

Quina imatge exterior pot donar Andorra si en un tema com aquest no posa en marxa cap tipus d’iniciativa? No es mereixen els aturats una nova oportunitat abans de marxar del país, que és el que fan la majoria? Una vegada més dóna la impressió que alguns polítics no estan massa en contacte amb els temes que preocupen al carrer. La incentivació de la contractació amb ajudes a les empreses és una via utilitzada amb èxit en molts països per reduir l’atur i pot tenir els seus efectes positius també a Andorra, sobretot en un moment de crisi que fa que molts negocis estiguin a punt de tancar. D’altra banda, la realització de formacions específiques pot ajudar moltes persones a entrar de nou al mercat laboral.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *