El Consell dels Joves aprova la jornada intensiva a partir de segona ensenyança

El 19è Consell dels Joves
El 19è Consell dels Joves. Foto: ATV

La reducció de la cotització de la seguretat social dels treballadors per compte propi i la diversificació de l’oferta d’estudis superiors són dues de les sis proposicions de llei que s’han aprovat al 19è Consell dels Joves. La instauració de la jornada intensiva a segona ensenyança i batxillerat ha estat una de les qüestions que ha provocat més debat a l’hemicicle.

El 19è Consell dels Joves ha aprovat les sis proposicions de llei que s’han treballat en comissió prèviament. Una de les que ha generat més debat ha estat la relativa a la instauració de la jornada intensiva a segona ensenyança i batxillerat.

El consellers que han votat a favor han defensat que aquesta modificació lectiva afavoriria la conciliació de la vida familiar amb l’acadèmica i reduiria les situacions d’estrès.

Segons el jove conseller Lluc Masó, “ajudaria molt a l’hora d’organitzar-se, reforçar activitats i fer més esport”.  Alèxia Puig ha dit que “implicar-se més en menys temps ajudarà a aprendre les coses amb més facilitat i rapidesa” argumentant que concentrant l’activitat lectiva poden ser més productius.

Per contra, alguns consellers han posat en relleu que la reducció de l’horari lectiu seria contraproduent i incrementaria els deures que s’han de fer a casa “per aprofundir en els aspectes que no es tractarien tant a classe”. És l’opinió de Jordi Gómez, mentre que Yaiza Nova ho veu “contradictori en situació de pandèmia”, quan han hagut de fer “les classes a casa” i s’han vist “perduts i sense ajuda”.

Una de les proposicions que s’ha sotmès a votació ha estat la relativa a la reducció de la cotització de la seguretat social dels treballadors per compte propi. L’articulat del text legal proposa que el Govern en financi el 100% el primer any i el 50% el segon. Alguns consellers, com Alice Sarti, han considerat que eren percentatges massa elevats i han proposat “un ajut del 80% el primer any que es vagi rebaixant fins al 0% al final del segon”. Roc Armengol considera que “el problema és que els impostos també pujarien indirectament”.

En la sessió plenària també s’han aprovat les proposicions de llei relatives a la creació de centres d’investigació i la diversificació de l’oferta d’estudis superiors.

[do_widget id=category-posts-pro-64]