El Consell de Ministres aprova una quota de 337 permisos d’immigració

El Consell de ministres ha aprovat aquest dimecres la quota general d’autoritzacions de residència i treball i de treball fronterer. El ministeri de l’Interior ha optat per aprovar un contingent reduït de 337 permisos fins a l’octubre del 2012, valorant la necessitat, d’acord amb la situació econòmica i social, de limitar l’entrada de mà d’obra forana per prioritzar l’accés als llocs de treball dels nacionals andorrans i dels legalment establerts.

La quota presenta com a novetat la regularització dels treballadors de parla russa que es van acollir al contingent especial per activitats de la temporada d’hivern en els sectors de comerç al detall i activitats immobiliàries.

El decret manté el requisit  que l’empresa sol·licitant hagi hagut de fer ús prèviament al Servei d’Ocupació i acreditar que la seva demanda no ha estat satisfeta. Igualment fixa la retribució mínima que han de percebre en funció de l’activitat.

El ministre de Justícia i Interior, que ha comparegut en la roda de premsa posterior al consell de ministres, ha remarcat que el departament d’Immigració serà estricte en exigir a les empreses els requisits d’experiència i titulació necessaris per contractar treballadors qualificats.

La quota es reparteix de la forma següent:

-50 autoritzacions per a personal directiu de les empreses i de les administracions públiques

60 autoritzacions per a tècnics i professionals científics i intel·lectuals

40 autoritzacions per a delineants i dissenyadors tècnics; tècnics en ciències físiques, químiques, enginyeria i informàtica; tècnics d’equips òptics i electrònics; professionals de la navegació marítima i aeronàutica; tècnics en edificació, seguretat en el treball i control de qualitat; tècnics en ciències naturals i en sanitat; tècnics en educació infantil, instructors de vol, navegació i conducció de vehicles

20 autoritzacions per esportistes professionals i entrenadors esportius

20 autoritzacions per a l’ocupació professional de recepcionistes d’hotel

20 autoritzacions per a cuiners

40 autoritzacions per a cambrers

20 autoritzacions per a caps de cuina, de menjador i similars.

5 autoritzacions per a auxiliars d’infermeria hospitalària o d’atenció primària

15 autoritzacions per a assistents domiciliaris

5 autoritzacions per a guies de turisme

40 autoritzacions per a dependents de comerç

– 2 autoritzacions per a l’ocupació professional de pastor, eugasser o vaquer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *