El Comú de la capital busca finançament per executar les obres de les dependències comunals de Prat de la Creu

El Consell de Comú d’Andorra la Vella ha aprovat aquest dimarts que la cònsol major, Rosa Ferrer, busqui finançament per poder pagar les obres que pertoquen al Comú de les dependències de Prat de la Creu. El projecte contempla un cost aproximat de 3,5 milions d’euros que serien per construir tres pisos a la plaça pública per ubicar-hi alguns dels serveis comunals que ara es troben en locals de lloguer. Els dos grups de l’oposició han votat a favor d’aquest projecte ja que consideren que servirà perquè en un futur el Comú estalviï en lloguers i també per engrandir el seu patrimoni. D’altra banda, en la sessió d’aquest dimarts s’ha presentat l’execució de comptes del 2011 que ha tancat amb un superàvit d’1,37 milions d’euros, i durant la qual s’ha aconseguit una reducció de l’endeutament de prop de 3 milions d’euros.

El conveni de cessió de terrenys entre el Govern, el Consell General i el Comú d’Andorra la Vella que estableix que la Seu de la Justícia s’ubicarà al Prat del Rull, també preveu que el Govern entregui al Comú uns espais al Prat de la Creu per ubicar-hi dependències comunals. En el conveni s’estableix que l’obra s’entrega acabada i va a càrrec del Govern, però a banda d’aquests espais, el Comú vol construir tres pisos d’uns 300 metres quadrats a la zona de la plaça per instal·lar-hi altres serveis comunals.

Així, en la sessió del Consell de Comú d’aquest dimarts el conseller de Serveis Públics i Urbanisme, Eron Estany, ha explicat que un cop acabi la part que pertoca al Govern, s’hauria de contractar la mateixa empresa perquè continuï amb els treballs. Per poder-ho fer, però, cal comptar amb la disponibilitat dels diners que costaria, i per això s’ha fet una estimació, que calcula que estaria al voltant dels 3,5 milions d’euros. En la sessió d’aquest dimarts s’ha aprovat que la cònsol major de la parròquia, Rosa Ferrer, comenci a buscar finançament.

Els dos grups de l’oposició han donat suport a aquesta iniciativa, ja que consideren important que es compti amb aquestes instal·lacions per poder-hi ubicar serveis comunals i així estalviar lloguers. De fet, el cònsol menor, Jordi Minguillón, assegura que només amb els lloguers que s’estalviaran, en vint anys es recuperarà la inversió que es necessita, i a més es comptarà amb uns espais millors i amb l’enriquiment del patrimoni del Comú.

L’única observació negativa que han fet des del grup socialdemòcrata és que mentre el Comú ha optat per construir tres pisos, en realitat se’n podrien fer fins a sis, i consideren que seria millor fer-ho tot ja perquè ‘ara la construcció és més barata i a més així s’ajuda a les empreses que ara estan passant per un mal moment’.

D’altra banda, els socialdemòcrates temen que incrementar l’endeutament demanant una pòlissa per 3,5 milions d’euros faci retrocedir tot l’estalvi que s’ha aconseguit durant els darrers anys. De fet, aquest mateix dimarts s’ha presentat l’execució de comptes del 2011 que s’ha tancat amb un superàvit d’1,37 milions d’euros, i amb la reducció en prop de 3 milions d’euros de l’endeutament.

El resultat pressupostari s’ha aconseguit amb unes despeses de 32,6 milions d’euros i uns ingressos de 34 milions d’euros. Segons la consellera de Finances, Maria Carme Nin, això representa que s’han donat els mateixos serveis amb menys recursos, i que els ingressos, sobretot pel que fa als impostos indirectes han estat superiors al pressupostat. La consellera també ha destacat el fet que el passiu financer s’ha situat en 0 euros gràcies a que no ha calgut contractar nou endeutament durant tot l’any, igual que va passar al 2010.

Els consellers de l’oposició han felicitat la corporació per haver reduït l’endeutament, que se situa prop del 176% dels ingressos, i l’han encoratjat a seguir en aquesta línia durant els propers anys. Tot i així, el conseller socialdemòcrata Marc Cornella ha criticat que ‘no sembla que ho estiguin fent’ perquè ha assenyalat que s’han produït contractacions de nou personal o d’empreses externes, que suposen més despesa per a la corporació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *