El Col·legi d’Arquitectes renova la seva junta per adaptar-se a l’obertura econòmica i a la situació de crisi

El Col·legi Oficial d’Arquitectes d’Andorra ha presentat aquest dimarts la seva nova junta que estarà al capdavant de l’ens durant els pròxims tres anys. Segons ha explicat el seu degà, Víctor Blasi, la junta s’amplia i es renova per ‘adaptar-se als nous temps’. Un moment condicionat per l’obertura econòmica i la situació de crisi, en què cal treballar per ‘obrir-se al món’, ha dit Blasi. La junta està composta per sis membres però oberta a la participació de tots els col·legiats. Entre els reptes que afronten actualment hi ha el de fer un estudi del parc immobiliari per veure les reformes ‘actives i passives’ per aconseguir un estalvi, un projecte que estan acabant, com ha comentat la secretària, Esther Pascal.

La nova junta del Col·legi d’Arquitectes emprèn la nova etapa amb l’objectiu d’estar més presents en la cultura del país i millorar les relacions amb les administracions. Entre els reptes que afronten, hi ha la potenciació de la rehabilitació i la llei d’edificació, tant per la davallada de la construcció com per aconseguir un estalvi des del punt de vista energètic, com ha explicat la secretària de l’entitat, Esther Pascal. En aquest sentit, el degà del col·legi, Víctor Blasi, ha indicat que estan acabant de fer un estudi sobre el parc immobiliari per veure les reformes que es poden fer per aconseguir un estalvi.

Asseguren també que volen facilitar el procés d’obertura des del camp de l’arquitectura, ja que aquest procés permetrà ordenar la pràctica d’aquesta professió al Principat, tant dels arquitectes locals com dels de fora, així com que els tècnics andorrans puguin exercir la seva activitat a l’exterior. Així mateix, Blasi ha assegurat que amb aquesta obertura poden ‘mantenir la clientela d’aquí i obrir-nos camí a fora’.

Blasi ha manifestat que ja hi ha arquitectes de fora que han vingut a Andorra a realitzar projectes i que en alguns casos no es podia denunciar en no poder demostrar aquesta activitat i en d’altres perquè són encàrrecs específics ‘en els quals es busca un arquitecte per fer una tasca concreta per la que se suposa que nosaltres no estem capacitats’, ha declarat el degà. L’obertura econòmica, ha afirmat, ‘ens donarà una seguretat a nosaltres i als nostres clients’ perquè donarà certa garantia del compliment de les normatives i dels requisits que han de tenir els professionals.

El nou degà ha admès que fins ara hi havia un volum de feina important però ‘ara hem de ser realistes i intentar defensar el col·legi i els col·legiats, doncs som tan vàlids per treballar aquí com a fora’. Ha afegit també que el fet de treballar a Andorra suposa un avantatge respecte dels companys dels països veïns ja que la muntanya ‘té uns condicionants molt durs’.

La nova junta està formada pel degà, Víctor Blasi; la secretària, Esther Pascal; el tresorer, Xavier Aleix i els vocals Miquel Albós, Gerard Arias i Enric Dilmé. A més, altres membres del col·legi com Miquel Mercè, Xavier Orteu i Pep Soriano participen en diferents comissions, uns òrgans que estan oberts i cerquen la màxima participació dels col·legiats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *