El clor de les piscines i els efectes adversos en la respiració

Una persona introduint clor a la piscina (AMIC)
Una persona introduint clor a la piscina (AMIC)

A l’estiu, moltes persones es refresquen a la piscina, sigui durant les vacances o després de la feina. Tot i que el clor és essencial per a mantenir l’aigua lliure de gèrmens i bacteris, també té aspectes negatius que cal conèixer com les dificultats respiratòries. Especialment en nens petits. Un excés de clor augmenta la probabilitat que els nens desenvolupin símptomes asmàtics. La substància més perjudicial, la cloramina, es forma quan el clor reacciona amb l’aigua i els fluids orgànics com la suor i l’orina.

Els nens petits, que acostumen a xipollejar més que nedar, inhalen i empassen més aigua contaminada, cosa que pot danyar el seu epiteli pulmonar i provocar símptomes d’asma.

El contacte de les vies aèries amb productes irritants a l’aigua de la piscina pot desencadenar broncoespasmes, tos, xiulets al pit o fatiga respiratòria. Fins i tot en nivells normals de clor, una exposició perllongada pot tenir efectes respiratoris adversos.

Per a evitar aquests problemes, es recomana limitar el temps que els nens passen a la piscina, evitar que s’empassin aigua, controlar les fuites d’orina amb bolquers adequats, anar a piscines amb alts estàndards d’higiene i portar la medicació prescrita per a l’asma.

Tot i que el clor és necessari per a mantenir les piscines netes, és important ser conscient dels seus efectes adversos sobre la salut respiratòria.



Per Tot Sant Cugat

[do_widget id=category-posts-pro-64]