El Cicle de cinema de muntanya aplega 900 espectadors

El Cicle de cinema de muntanya i de viatges ha reunit 900 espectadors en les sis sessions programades conjuntament per 4t any consecutiu entre els comuns de la Massana i Ordino, en col·laboració amb la Fundació Muntanyencs per l’Himàlaia. La visita dels germans Pou, els escaladors bascos Iker i Eneko, va ser la sessió més concorreguda amb 307 d’espectadors, que va tenir lloc a l’Auditori Nacional i va ser un tast del programa oficial que ha tingut lloc els mesos de febrer i març, a l’Ordino Studios i a la biblioteca comunal de la Massana. Muztagh-ata

La proesa que David Fusté recull a Alt Urgell en un dia va ser la segona pel·lícula més vista del cicle amb 165 espectadors que van seguir l’escalada de sis parets (1.800 m.) en 13 hores.

L’ascensió al cim Muztagh-ata (7.546 m), a la serralada de Kunlun, a l’oest de la Xina, encapçalada pel resident a Ordino Andreu Ferrer juntament amb Raquel Mirabent i Robert Massana va rebre 155 espectadors. I en quart lloc, se situa l’experiència en solitari de l’escaladora catalana Silvia Vidal que va posar punt i final al cicle la setmana passada amb assistència de 140 espectadors amb el documental Via naufragi.

Com a novetat d’enguany, cal destacar el documental sobre la incursió al sistema espeleològic de Peñarrubia (Pics d’Europa), a càrrec de l’Espeleo Club Sabadell que van inaugurar el cicle amb una disciplina que mai s’havia tractat al cicle. La responsable de la programació del Cicle, Maria de la O Soto, ha destacat la fidelitat del públic al cicle que va néixer com a Cinema a la fresca l’any

1997. “El balanç és molt positiu quant al nombre d’espectadors i la qualitat dels documents que s’han pogut veure”. “El més important és que els espectadors poden compartir experiències amb els ponents. S’han viscut moments molt emotius, com ara quan la viatgera Clare Allcard explicava les seves aventures. Els conferenciants són gent propera, amb qui et pots sentir identificat, i els espectadors han marxat de cada xerrada amb la sensació d’haver-se enriquit”, explica la directora de Cultura i Turisme del Comú de la Massana, Montse Checa.

(Foto: Comú d’Ordino)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *