El CENMA organitza una jornada per conèixer la biodiversitat d’Andorra

El Centre d’Estudis de la Neu i la Muntanya d’Andorra (CENMA) organitza el pròxim 19 de maig una jornada per valorar i donar a conèixer la biodiversitat d’Andorra amb la col·laboració del Parc Natural de la Vall de Sorteny i el Parc Natural Comunal de les Valls del Comapedrosa, així com el suport del Departament de Patrimoni Natural.

L’acte s’emmarca amb motiu del Dia Internacional de la Biodiversitat (22 de maig), en el que entitats de diversos països organitzen activitats per descobrir la diversitat biològica que ens envolta, per conscienciar del seu valor i de les conseqüències de la seva pèrdua.

L’objectiu de les jornades és apropar la natura andorrana a tots els interessants, motiu pel qual s’han organitzat quatre tallers on els protagonistes seran els participants. Cada taller anirà conduit per un especialista ajudarà i donarà pistes per descobrir les meravelles del país.

La jornada començarà a les 9.30 hores al Centre de Natura de la Cortinada i es preveu que s’allargui durant tot el matí. Es faran tallers de:

-Vegetació llenyosa: es coneixeran els arbres i arbustos que es troben al corriol del Pla de l’Estany, alhora que es farà un inventari forestal per caracteritzar la composició i estructura del bosc.

– Papallones diürnes i els seus hàbitats: es descobrirà una petita part de la fauna invertebrada de Sorteny, les papallones, seguint un transsecte del programa de seguiment BMSAnd (www.bmsand.ad), alhora que s’intentarà reconèixer els hàbitats en els que es desenvolupa el recorregut.

– Les criptògames: amb aquest nom es denominen les falgueres, molses, hepàtiques, etc., un grup sovint desconegut però no menys interessant que s’intentarà conèixer en el camí de Llorts a la Cortinada.

– La geologia de paisatge: un dels aspectes més rellevants del paisatge és la geologia que el modela. En aquest taller es coneixerà l’origen del paisatge, que va lligat als processos geològics glacials.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *