El Bus Nit s’adapta als horaris comercials i de tancament dels locals d’oci

El Consell de ministres ha ampliat en la sessió celebrada aquest dimecres els horaris del Bus Nit. L’objectiu del canvi és doble. Per una banda, s’avança la posta en marxa per cobrir els horaris de tancament comercial, d’acord amb el compromís del Govern de facilitar al màxim la mobilitat dels treballadors del sector, i de l’altra s’amplia per adaptar-lo als nous horaris dels locals nocturns.

Després de la prova pilot, celebrada entre el 29 d’octubre i el 7 de gener i prorrogada una setmana més el darrer consell de ministres, s’ha acordat donar continuïtat al servei adaptat a l’horari dels establiments comercials, però modificant-ne el plantejament. Si durant aquest període transitori, s’havia fet ampliant els horaris de les línies regulars fins a les 22:30, la fórmula acordada avui pel Govern, serà la de avançar l’horari del Bus Nit d’acord amb el calendari de tancament de botigues i establiments comercials. Així el primer bus sortirà a les 22:30, exceptuant els de Sant Julià que s’avancen a les 22:10.

En els 27 dies en que va ser efectiva l’ampliació dels horaris, es va transportar un una mitjana d’1,82 passatgers diaris. El baix nombre d’usuaris ha fet que les empreses explotadores no hagin pogut fer front als costos d’explotació i que s’hagi optat per incloure aquest tram horari dins de la concessió del Bus Nit.

La finalització del Bus Nit, un servei que funciona el divendres, el dissabte, les vigílies de festius i dies assenyalats,  s’amplia de les 3:30 a les 4 de la matinada.

La subvenció del Bus Nit, que forma part de la concessió del Bus Express, se situa en els 128.805 euros, dels quals 26.561 corresponen al cost suplementari.

El consell de ministre també ha decidit no donar cobertura, vist l’escàs interès dels usuaris, a la línia de les 22 hores d’Andorra la Vella-la Seu d’Urgell, un servei que no ha transportat cap client en molts dels trajectes de la prova pilot i moltes vegades l’autobús ha fet mitja volta de buit a la rotonda de la frontera hispano-andorrana.

Els nous horaris estaran en vigor fins el 30 de setembre. El Govern, tal i com ja va explicar amb l’ampliació amb els horaris comercials, considera que abans de fer balanç del servei, és necessari un any de rodatge. Transcorregut aquest període, la resposta dels usuaris determinarà la continuïtat del servei o el seu replantejament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *