Durant la primavera, maduixes

Maduixes
Maduixes (iStock.com)

Se sap que ha començat la temporada de maduixes quan entris a la fruiteria i t’emboliqui una aroma dolça i temptadora que no hi era setmanes abans. Segueixes el rastre i, en trobar la caixa, et reben el color vibrant i l’aspecte sucós de les maduixes, preparades per a portar-les a casa. Aquest esperat moment arriba entre finals de març i principis d’abril, assolint la seva màxima esplendor al maig, juny i juliol.

La maduixa és una reina de la vitamina C. La seva aportació d’aquesta vitamina és similar a la taronja, cosa que contribueix al funcionament normal del sistema immune. També millora absorció del ferro. Però, curiosament, la maduixa no és una fruita com a tal, sinó un engrossiment del receptacle floral, una infructescència i són totes les llavors adherides —anomenades aquenis— els veritables fruits. Les figues i la pinya són també infructescències.

Tot i que semblen totes iguals, les varietats són moltes i molt diverses.

Els maduixots són més grans i dolços, amb les llavors daurades, encara que moltes vegades es comercialitzen com maduixes.

Les silvestres, anomenades així encara que siguin de cultiu, són més petites, delicades i d’un sabor molt concentrat i amb certa acidesa.



Per Redacció-Consumer-eroski

[do_widget id=category-posts-pro-64]