La Càtedra de Pensament Cristià arriba enguany a la 21ena edició, en plena maduresa de la seva proposta de pensament i reflexió sobre temes d’actualitat que afecten la societat, sota la llum dels valors cristians. Aquesta edició, i en espera de la restauració del Centre Cultural de Sant Julià de Lòria, on tradicionalment s’ha celebrat, es portarà a terme a la Sala d’Actes del Seminari Diocesà de la Seu d’Urgell, demà dissabte, 4 de maig.
Enguany, el tema que centrarà les conferències és la Intel·ligència Artificial (IA), explorant les seves implicacions ètiques, filosòfiques i teològiques. Amb l’avenç accelerat de la tecnologia i la creixent integració de la IA en diverses àrees de la societat i en les tasques diàries de la ciutadania, és més urgent que mai abordar les qüestions ètiques i morals que aquesta nova era tecnològica planteja.
La Càtedra de Pensament Cristià ofereix una plataforma única on experts acadèmics, teòlegs i filòsofs, poden explorar i fer una reflexió compartida amb el públic sobre aquestes qüestions des d’una perspectiva cristiana.
La jornada no només és una oportunitat per a l’aprenentatge i la reflexió, sinó també per a la construcció de ponts entre la fe cristiana i els reptes contemporanis de la tecnologia. Per això, la Càtedra de Pensament Cristià és oberta al públic en general i convida a tots aquells interessats en el diàleg interdisciplinari i la reflexió ètica a unir-se a aquest esdeveniment. Les inscripcions encara està obertes a través del Bisbat d’Urgell.
Enguany hi participaran la Dra. Rosa Maria Alsina, professora del Campus La Salle (Universitat Ramon Llull); el Dr. Ricard Mejía, secretari de la facultat de filosofia de l’Ateneu Universitari Sant Pacià; i el Dr. Francesc Torralba, el director de la Càtedra de Pensament Cristià i Doctor en Filosofia i Teologia per la Universitat de Barcelona. Ho faran en tres sessions, dues al matí i una a la tarda.
De la veu de tres ponents es tractaran diversos aspectes relacionats amb la qüestió de la IA, com ara entendre de a què es tracta quan es parla d’intel·ligència artificial i s’explicarà quin és l’estat de la qüestió en aquests moments; a quines implicacions socioeconòmiques i polítiques s’enfronta la societat en aquesta matèria; per a acabar considerant l’impacte ètic de la IA des de la perspectiva de l’Evangeli.
La inscripció es pot tramitar a través del correu despatx@bisbaturgell.org o bé al telèfon 973 35 00 54.