Dilluns se celebra la Diada de sant Romà de les Bons

L’església de Sant Romà de les Bons obre les portes el proper dilluns dia 9 per celebrar la tradicional diada de Sant Romà de les Bons.

El programa de la jornada és el següent:

– A les 12 h, missa solemne.

– A les 13 h, aperitiu per a tots els assistents.

– La festa clourà amb una cantada tradicional de caramelles, i una audició i ballada de sardanes.

Recordar que l’església, situada al cap d’un roc que domina el llogaret de Les Bons i vora les restes del castell del mateix nom, va ser consagrada l’any 1164. La planta és rectangular i la coberta és feta amb volta de canó, cosa inhabitual a Andorra. Conserva mostres de la decoració arquitectònica pròpia del romànic llombard (bandes i arcuacions a l’absis semicircular, fris de dents de serra damunt la porta d’entrada, d’arc de mig punt) i presenta damunt la paret de ponent un campanar d’espadanya amb doble finestral. Vora aquesta paret hi ha un porxo, construït en època posterior.

A l’interior podem veure restes de la decoració pictòrica mural d’època romànica, així com una reproducció dels murals de la mateixa època que estaven situats al tambor i a la volta de l’absis i que actualment es conserven al Museu Nacional d’Art de Catalunya. També es conserven unes pintures murals del segle XVI i un retaule gòtic pintat sobre fusta, dedicat al Sant titular, així com diverses peces de mobiliari, de fusta, i una pica de granit.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *