Dijous tindrà lloc una sessió informativa sobre el Pla de prevenció de les conductes delictives

En el marc del Pla de prevenció de les conductes delictives aprovat el març del 2010, el Govern torna a programar les sessions informatives que ja es van dur a terme el curs escolar 2009-10, adreçades als alumnes de 2n de segona ensenyança, 4ème, 2n d’ESO i de l’Aula Taller dels centres educatius del Principat. En aquesta ocasió, també es realitzarà una sessió prèvia informativa i oberta al públic, que tindrà lloc aquest dijous a les 21 hores, a la sala d’actes del Comú d’Escaldes-Engordany.

Els objectius de l’activitat son prevenir la participació dels menors en els actes delictius, proporcionar a aquests la informació necessària sobre les tipologies delictives i les mesures judicials que els poden ser aplicades, evitar la indiferència i la tolerància d’alguns menors envers els actes delictius, sensibilitzar i implicar la comunitat educativa en la prevenció i la intervenció efectiva davant dels fets delictius que puguin cometre els menors i informar els menors sobre els drets i les vies de defensa i de suport de les víctimes de conductes delictives.

Les sessions aniran a càrrec del personal del Ministeri de Justícia i Interior, en concret de l’Àrea Tècnica del Departament de Policia, de l’Àrea de Menors i del Departament d’Institucions Penitenciàries. Per aquesta nova fase d’execució del Pla, el ministeri ha cregut oportú programar una sessió informativa oberta a tothom (pares i públic en general) per aquest dijous, amb l’objectiu de mostrar els continguts del Pla i la forma com es transmetrà la informació als alumnes. També es donaran a conèixer unes estadístiques de l’evolució de la delinqüència entre els joves els darrers anys. Els formadors respondran les preguntes i oferiran alternatives davant dels dubtes que es plantegin.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *