Detingut un home per maltractar el seu gos al carrer

L´associació LAIKA es presentarà com a acusació particular contra l´home detingut a Santa Coloma acusat de maltractament al seu gos. L’animal, atemorit, va aconseguir escapar del seu amo. En l´intent, però, va ser atropellat per un cotxe.

A hores d´ara l´animal es troba fora de perill després de rebre les atencions pertinents per part del servei de veterinària. LAIKA ha condemnat els fets i ha avançat que al marge de les conseqüències que es derivin de l’informe oficial dels fets, es personarà com a acusació particular. A més, el president de l’associació, Josep Mas, ha dit que reclamaran que se li tregui la custòdia d´un altre gos que l´infractor té en possessió perquè creuen que també està amenaçat.

Els fets van succeir dimecres a la tarda, quan l´home va intentar colpejar l’animal. Aquest hauria aconseguit escapar i en l´intent va ser atropellat per un automòbil. Segons alguns testimonis, l´home hauria intentat novament colpejar-lor mentre el gos estava ferit a terra. Mas titlla els fets de “lamentables” i “molt greus” i espera “que la policia actuï amb diligència”.

Aquesta és la primera detenció policial per maltractament d´animals des que la modificació del codi penal va endurir les penes per aquest tipus de conducta. Les condemnes poden arribar als dos anys de presó i 9.000 euros de multa.

2 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *