DA respon als manifestants assegurant que ‘no hi ha hagut retallades’

El secretari general de Demòcrates per Andorra (DA), Carles Torralba, ha valorat la manifestació d’aquest diumenge assegurant que el Govern ‘en cap moment ha fet cap retallada’, i que tot i la crisi, la partida dedicada a les ajudes socials del pressupost del 2013 serà més elevada. Torralba ha afegit que DA continuarà treballant amb ‘el sentit de la responsabilitat’ i que les reformes que s’estan fent, ja sigui de la CASS o dels complements de jubilació, són ‘inajornables’. El responsable de DA també ha dit que ‘pel que hem vist la majoria dels manifestants eren funcionaris’, i que s’ha de valorar què representen 500 persones per a la població d’Andorra ‘tenint en compte la mobilització que es va fer per captar gent’.

El secretari general de Demòcrates per Andorra, Carles Torralba, ha valorat aquest dilluns la manifestació convocada per la plataforma AD800 i que va aplegar entre 500 i 600 persones. Segons DA, la manifestació va estar formada majoritàriament per persones del funcionariat, i tot i que entenen el seu descontentament, Torralba ha dit que el Govern no el pot compartir ‘perquè estem en un moment molt complicat’. A més, ha indicat que és normal que en un període de crisi hi hagi molta gent descontenta, ‘però això no vol dir que no s’hagi de lluitar per redreçar la situació, i això és el que està fent el Govern’.

Torralba ha volgut deixar clar que ‘en cap moment hi ha hagut retallades’ i ha assegurat que ‘malgrat que semblaria que hauríem de fer com a Espanya, aquí a Andorra estem garantint la despesa social, estem ajudant a les famílies i a les empreses’, fent referència a l’augment que patirà la despesa en ajudes socials en el pressupost del 2013.

El secretari general de DA ha dit que la manifestació no farà canviar els plans del Govern, perquè les reformes, tot i que requereixin un esforç, són ‘inajornables’ i s’han de tirar endavant ‘per sentit de la responsabilitat’. Per aquest motiu, Torralba entén que tothom hauria de remar en la mateixa direcció, i que està molt bé que es convoqui una manifestació, però el que cal és fer ‘propostes per tirar el país endavant’.

D’altra banda, Torralba ha dit que s’ha de calibrar la quantitat de manifestants i la gent que la composava, i ha donat a entendre que 500 persones eren poques tenint en compte la important mobilització que es va fer per captar gent, sobretot a través de les xarxes socials.

Pel que fa a les propostes fetes per AD800, com ara la possibilitat de reformar la Constitució o de permetre els referèndums, Torralba ha dit que sempre que siguin aportacions positives ‘les escoltarem’, i que es tractaran en la comissió institucional del partit, que precisament es reuneix aquesta setmana per parlar de la llei electoral.

En referència a la iniciativa legislativa popular per crear una llei de responsabilitat política, ha assegurat que des de DA estan disposats a no defugir cap responsabilitat però ha recordat que qualsevol persona que vegi que el Govern fa alguna cosa il·legal té el deure de denunciar-ho a la justícia.

4 comentaris

  1. La frase “A Andorra no s’ha fet cap retallada” passarà a la història igual que aquella de Zapatero quan va dir: “els bancs espanyols són els més solvents del món”.

  2. Voleu propostes??? Impost directe sobre beneficis bancaris. Impost directe sobre rendes de més de 50.000 € anuals. Impost directe d’un 20% sobre beneficis d’empresa de més d’1 mil·lió d’euros. Moratòria de 5 anys mínims en obra pública, infraestructures i modernitzacionns; tan sols manteniments i obres menors. Retallada del 10% mensual del sou d’alts càrrecs (directors, ministres, secretaris d’estat, cònsols, etc.). Condició sine qua non no percebre cap tipus de remuneración extra a ministres, sindics, subsindics, secretaris d’estat, cònsols, cònsols menors, etc. Impost directe sobre inmobles buits. Rebaixa dels preus de mercaderies (facilitaría el moviment dels diners i les empreses tindrien més benficis ja que les compres es multiplicarien). Cal que continui??????

  3. Les paraules d’aquest home sempre s’han de relativitzar. M’explico. Fa unes setmanes va sortir en premsa dient sobre la futura reforma del Codi de Relacions Laborals, que aquesta aniria enfocada vers una major fluïdesa i dinàmica d’aquestes relacions. Les seves paraules venien a dir quelcom similar a la frase anterior. Doncs bé, el que jo entenc d’aquelles paraules és el següent, i més tenint en compte el tarannà liberal de la ideologia d’aquests subjectes: “El Codi de Relacions Laborals s’ha de reformar per a procurar a les grans empreses més llibertat d’acció sobre els assalariats”. I si no, temps al temps.

  4. No hi ha hagut retallades. I la rebaixa del sou dels funcionaris què és? Magnífica argumentació la d’aquest home: mimetisme amb Espanya. Una vegada que s’ha atrevit a sortir a la palestra es podia haver pensat una mica més el que diria perquè tot és un despropòsit darrera un altre. És que alguns no arriben ni a polítics, són aficionats a la política.

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES