Creu Roja assisteix a les reunions del Moviment Internacional de la Creu Roja

Una  delegació de la Creu Roja Andorrana formada pel president i el vicepresident de l’entitat, Josep Pol i David Fraissinet, participen aquests dies a la reunió del Moviment Internacional de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja que es celebra a Turquia. La trobada va començar el 5 de novembre i finalitza aquest dissabte 11 de novembre.

La reunió internacional ha desenvolupat un extens programa amb ponències i tallers sobre temes d’actualitat vinculats a la missió i els valors de les organitzacions que s’agrupen sota aquest moviment amb l’objectiu de definir models més innovadors i inclusius, basats en la cooperació activa del Moviment, i de solucions a problemes humanitaris mundials. La delegació andorrana ha participat en diversos tallers telemàtics per tal conèixer aspectes relacionats amb la violència emergent o el canvi en la cultura en la joventut, entre altres, i així, preparar a la institució per un futur.

Per a la delegació andorrana, el conjunt de sessions del programa ‘han servit per aprendre d’altres societats internacionals, tant properes com llunyanes, amb problemàtiques diferents de les nostres però amb projectes que, adaptats, ens poden ser útils a Andorra’.

Dins d’aquest Moviment, que ha congregat la xarxa humanitària més gran del món i la missió de la qual és prevenir i alleujar el patiment humà, s’han celebrat diferents reunions com l’Assemblea General de la Federació Internacional, el Consell de Delegats i el nou Fòrum de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja. A més a més, el Moviment està servint per reforçar relacions amb les societats nacionals de la Creu Roja Francesa i Espanyola, principals col·laboradors històrics de la Creu Roja Andorrana, però també amb altres societats nacionals de petits països europeus que tenen objectius similars als andorrans. De fet, s’està treballant per crear un acord de col·laboració propi de petits estats d’Europa. 

Cal destacar el fet que la trobada ha servit perquè la Creu Roja Andorrana s’hagi integrat com nou membre delegat a l’associació de la Creu Roja francòfona d’Àfrica, un fet que comporta poder aprendre directament de les necessitats dels països del continent africà, ajudar i, dintre de les nostres possibilitats, desenvolupar projectes liderats per França o Espanya. Nou president de la Federació Internacional

Sota el paraigua de la trobada s’ha celebrat també l’Assemblea General de la Federació Internacional de la Creu Roja i la Mitja Lluna Roja, durant la qual s’ha escollit a l’italià Francesco Rocca en qualitat de nou president de la Federació Internacional pels pròxims quatre anys.

Francesco Rocca comptarà amb el suport de quatre nous vicepresidents escollits – el senyor Abdoul Azize Diallo (Senegal), el senyo Miguel Ángel Villarroel Sierraalta (Veneçuela), el senyor Chen Zhu (Xina) i el doctor Kerem Kinik (Turquia).

En declaracions als mitjans de comunicació després de les eleccions, el senyor Rocca va indicar: “Entre les prioritats en què centraré la meva labor figura la d’abordar qualsevol problema d’integritat dins de la nostra xarxa. L’hi devem als nostres voluntaris que arrisquen les seves vides cada dia. L’hi devem a les comunitats, que acudeixen a nosaltres a la recerca de suport, quan ningú més pot ajudar-los. I l’hi devem a les persones a tot el món, que perceben a les organitzacions de la Creu Vermella i de la Mitja Lluna Vermella com a símbols d’esperança”.

(Text i foto: Creu Roja)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *