Aquesta setmana l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat ofereix un seguit d’activitats entre les quals es troba la 3a Formació de les Sortides pedagògiques per la Seu d’Urgell del curs 2024-2025. Al llarg de la setmana també se celebrarà un tast comentat que forma part del cicle Parlem de Formatge i una sortida interpretativa.
Avui, dimarts 17 de setembre, tindrà lloc la primera sessió de la 3a Formació de les Sortides pedagògiques per la Seu d’Urgell del curs 2024-2025. Aquesta primera sortida anirà a càrrec de Carles Gascón i Lluís Obiols i es durà a terme a l’Espai Ermengol, de 17:45h a 19:45h. Es parlarà del patrimoni funerari i dels cementiris de la Seu des de l’època medieval fins al segle XX.
Aquest divendres 20 de setembre, a les 20h, l’Espai Ermengol oferirà el tast comentat ‘Maridatge de vins i formatges’ a càrrec de Queviures Conxita. Aquesta activitat forma part del cicle Parlem de Formatge. Està oberta a tots els públics, però cal reservar plaça a l’agenda de l’Espai Ermengol. El preu és de 15€.
El dissabte 21 de setembre, a les 9 del matí, es realitzarà la sortida interpretativa ‘Ruta pels dòlmens de Bescaran: passejant entre la prehistòria i la natura’, a càrrec de Jordi Dalmau i Carla Garrido. Està oberta a tots els públics però cal reservar plaça a l’agenda de l’Espai Ermengol. El preu és de 4’50€.
Cicle Parlem de Formatge 2024
Parlem de Formatge -cicle organitzat per l’Espai Ermengol- va començar el dijous 29 d’agost i finalitzarà el 7 de desembre. Aquesta 13a edició del cicle comptarà amb un total de 7 activitats relacionades amb el món del formatge artesà.
Per a més informació sobre les activitats i els tallers que es realitzaran dins del marc d’aquest cicle es pot consultar el programa.
3a Formació de les Sortides pedagògiques per la Seu d’Urgell curs 2024-2025
La Formació de Sortides pedagògiques per la Seu d’Urgell, organitzada pel Servei Educatiu de l’Alt Urgell, proposa un diàleg amb espais que ajuden a conèixer les formes de vida d’una ciutat amb segles d’història.
Adreçada al professorat de primària, secundària, batxillerat i cicles interessat en el patrimoni cultural, aquesta formació té com a principal objectiu fomentar que el professorat conegui la ciutat i els seus recursos i que considerin els museus, arxius i monuments patrimonials com un context real d’aprenentatge.
La formació consta de 20 hores lectives i es realitzaran 4 sessions, totes en dimarts de 17:45h a 19:45h.
- 17.09.24: Benvinguda i visita a l’Espai Ermengol + patrimoni funerari, els cementiris de la Seu des de l’època medieval fins al segle XX. Carles Gascón.
- 24.09.24: El clima i la meteorologia al Pirineu, inundacions i les Olimpíades del ’92. Albert de Gràcia – Xavier Travé.
- 1.10.24: Els convents de la Seu (Sant Domènec i Parador; Santa Maria de l’Estonnac – Monges; jesuïtes; convent de la Sagrada família – La Punxa). Pilar Aláez.
- 8.10.24: Visita històrica al Barri de Santa Magdalena i al CRP (Institut Joan Brudieu; Escorxador Municipal; Pavellons militars; Església de Santa Magdalena; Cases barates; Escola Albert Vives i CRP), a càrrec de Carles Gascón i Lluís Obiols.