Col·locar una prestatgeria

Escolliu les clavilles adequades per a cada tipus de paret. Amb un detector de metalls, comproveu que no hi hagi cap cable ni canalització d’aigua o de gas darrere de l’envà. Dibuixeu a la paret on col·locareu la prestatgeria. Utilitzeu el nivell d’aire. Calculeu bé el volum de les subjeccions dels prestatges i marqueu on aniran els forats.

Mesureu la longitud de les clavilles i la longitud de la broca del trepant. Col·loqueu un tros de cinta adhesiva per marcar la longitud de les clavilles a la broca. Servirà de referència a l’hora de perforar la paret. Amb el trepant, feu forats petits a la paret per instal·lar les clavilles a les zones marcades, amb una broca adequada. Claveu-les amb l’ajuda d’un martell si és necessari.

Preveieu un diàmetre una mica inferior i engrandiu-lo amb un altre forat en cas que sigui necessari. Si el forat és massa gran o si la paret es desfà, farciu-lo amb massilla, inseriu-hi la clavilla i deixeu-ho assecar. Fixeu les bandes, llistons… a les clavilles amb l’ajuda de cargols adaptats. Col·loqueu els prestatges sobre les fixacions i fixeu els cargols als forats adequats amb un punxó.Finalment, fixeu la prestatgeria amb cargols curts.

Per Redacció / Tot Sant Cugat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *