Col·lapses circulatoris

Una vegada més dos petits accidents han collapsat totalment el país durant unes tres hores. No és la primera vegada que passa quan cauen quatre volves de neu. I tenint en compte que som un país de muntanya i el risc de nevada és elevat a l’hivern potser ja seria hora de resoldre una qüestió com aquesta.

És cert que el trànsit és una cosa impredictible, i que els accidents són inevitables, però també ho és que cal que les administracions comunals s’organitzin de la millor manera possible per evitar situacions com la que es va produir ahir a la tarda. És en moments com aquests quan la ciutadania valora especialment la feina que diàriament porten a terme els agents de circulació, que sempre estan en el seu lloc tot i les inclemències climatològiques.

Al mateix temps, però, els conductors s’haurien de conscienciar de portar sempre els equipaments necessaris per circular amb seguretat malgrat que comenci a nevar. I si no compleixin aquesta obligació, ja és hora també que les autoritats apliquin les corresponents sancions. Les normatives estan fetes perquè siguin tingudes en compte i no per obviar-les reiteradament, com sembla que passa en aquest cas.

El país no pot quedar bloquejat quan cauen quatre centímetres de neu i es registren un parell d’accidents de poca importància. Algú hauria de calcular les hores que es perden en aquest país per culpa dels col·lapses circulatoris, als quals ens hem anat acostumant com si fossin la creu que hem d’aguantar cada dia, i veuríem el cost que representen.

A més, la imatge que oferim com a país als nostres visitants continua sent deplorable a causa d’aquesta problemàtica, el que fa que molts s’ho pensin dues vegades abans de tornar. Esperem que en el proper llarg pont, durant el qual es preveu que hi hagi més nevades, no haguem de lamentar més col·lapses com el d’ahir.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *