Cinc estudiants del MIT ja donen classe a centres de batxillerat del país

Un total de cinc estudiants del Massachusetts Institute of Technology (MIT) ja són al Principat per compartir, durant les properes tres setmanes, els seus coneixements en matemàtiques, ciències i tecnologia amb els alumnes de batxillerat d’Andorra. Tots cinc donen classes en alguns centres del país, una experiència que nodreix a totes dues parts, tant als estudiants andorrans com als del MIT. L’arribada d’aquests alumnes a Andorra forma part del programa de MISTI Global Teaching Lab, una iniciativa del MIT per exportar els seus alumnes arreu.

Tots ells, menys un, s’han presentat davant de la premsa i també amb el ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, i el ministre d’Economia, Competitivitat i Innovació, Gilbert Saboya, a l’espai d’Innovació d’Actua, situat a Caldea. “Enriquir-nos i enriquir els nostres joves a través de l’educació, l’anglès i utilitzant un dels centres més prestigiosos del món”, ha ressaltat Jover. Tal com ha explicat el ministre d’Educació, van arribar el dia 8 de gener i des d’aleshores que viuen amb famílies del Principat i tenen edats compreses entre els 20 i 22 anys. Els costos associats al desplaçament dels estudiants han estat costejats per Vall Banc, arran d’un acord entre l’executiu i l’empresa bancària a un cost total de 12.500 dòlars.

La Hanna Tseng, nord-americana i estudiant de ‘Biological Engineering’, és una de les participants dels programa MISTI. En la seva estada a Andorra està ajudant com a professora de ciències i ha explicat que intenta ensenyar sobre aquest àmbit i l’impacte d’aquests estudis al conjunt del planeta, “ja que la ciència i la tecnologia són cada cop més internacionals”, ha dit. Tseng també ha destacat la importància de compartir aquests coneixements i ha dit que els estudiants, amb el seu testimoni, poden prendre una decisió més clara sobre el que els hi agradaria fer en un futur, a més de saber com es desenvolupa la recerca i la tecnologia als Estats Units.

Per la seva part, Saboya s’ha referit a la relació entre Andorra i el MIT en l’àmbit de la Innovació, i ha explicat als estudiants els projectes que s’estan duent a terme. El ministre ha mostrat als alumnes el vehicle autònom que s’està provant a Andorra (Persuasive Electric Vehicle -PEV), el CityScope amb la projecció de diversos projectes i també la zona reservada per als investigadors. També els ha parlat del TerMITes, el conjunt d’eines i sensors per observar la relació entre el comportament humà i el consum d’energia, un projecte que s’està desenvolupant a les escoles així com de l’aplicació informàtica que està desenvolupant l’OBSA, que permet conèixer el potencial d’aprofitament de l’energia solar a les cobertes dels edificis del país.

TOTES LES NOTÍCIES