Ceràmica i gres porcellànic

Els  terres ceràmics o de gres porcellànic tenen l’avantatge de ser de fàcil neteja, impermeables i resistents. La varietat de dissenys els fan apropiats per a diferents ambients i decoracions.

Les rajoles de ceràmica i gres porcellànic són semblants però d’una composició diferent. El terra ceràmic és estructuralment d’argila i té un acabat d’esmalt que atorga les propietats d’impermeabilitat, color, duresa, textura i brillantor. A la vegada la seva rugositat varia d’acord al trànsit del lloc on sigui utilitzat. També poden trobar-se en el mercat terres ceràmics antilliscants amb major adherència que d’altres presentacions.

Per altra banda, el gres porcellànic està composat íntegrament d’un mateix material cuit a elevades temperatures, el qual li confereix les seves propietats. Se li aplica un efecte d’acabat, especialment brillant i molt delicat, utilitzat en interiors elegants. Aquest és d’un preu superior al ceràmic i de major durabilitat, però bàsicament les propietats són les mateixes.

Ja siguin terres de ceràmica o de gres porcellànic, són els més apropiats per a banys, cuines i safareigs. Les seves propietats d’impermeabilitat davant l’aigua i els olis fan d’ells una opció gairebé obligatòria.

Font: casaycolor.com

Per Redacció / AMIC – Tot Sant Cugat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *