Carles Alcolea: ‘Les utopies són realitats que no s’han perseguit prou’

Calella acollirà el proper 6 de maig la ‘Fenexy Race’, una carrera benèfica que destinarà íntegrament totes les inscripcions a la Fundació Fenexy. Entrevistem el fundador i president de la Fundació, Carles Alcolea, perquè ens expliqui els objectius d’aquesta entitat que treballa intensament per a la curació de les lesions medul·lars.

 

Què us va impulsar a crear la Fundació Fenexy?

Fa menys de tres anys vaig patir un accident de trànsit del qual no vaig ser culpable. Amb una paraplegia completa vaig començar a voltar per congressos científics per aprendre la ciència i les possibilitats de tornar a caminar. Era necessari agafar el problema amb una actitud emprenedora i visió d’empresa per posar fil a l’agulla i accelerar el procés al màxim possible.

 

El que pot semblar una utopia, pot esdevenir una realitat?

Jo crec que les utopies són realitats que encara no s’han perseguit prou. Si persegueixes prou el que vols, ho aconsegueixes. Hi ha tantíssims exemples d’això al llarg de la història que donen ganes de sumar-s’hi.

 

La societat s’està sensibilitzant cada vegada més al respecte?

La societat està molt sensibilitzada amb la ‘normalitat’ d’una lesió medul·lar. En quan a comprensió anem força bé. Però Fenexy va una mica més enllà. Volem trencar amb la idíl·lica imatge del no passa res, que es pot fer una vida perfectament normal i feliç; perquè no ens podem resignar havent-hi solucions.

 

Amb quins suports, privats o públics, compteu?

Al ser una fundació i no tenir ànim de lucre, és de vital necessitat comptar amb tot tipus d’ajuda perquè no podem aspirar a un finançament propi d’empreses lucratives. Hi ha força empreses que col·laboren amb nosaltres de forma altruista, en menor o major grau. A les institucions públiques, els hi costa una mica més obrir-se, especialment amb la situació de crisi i retallades que estem patint.

 

Quins són els projectes més destacats que esteu impulsant actualment?

A nivell científic hem obert dues beques, una per una investigació al Canadà i l’altre per l’Institut Guttmann. Com a projectes d’activitats pròpies, el més important és la FenexyRace, la nostra primera cursa de més mil corredors amb un circuit de 5 km i un de 10 km.

 

Per quin motiu heu impulsat aquesta carrera?

Al destinar el 100% de les donacions a les beques científiques, no tenim cap ingrés per mantenir l’equip que fa realitat aquest projecte. La FenexyRace és un esdeveniment que per la seva repercussió ens ajuda a difondre la nostre missió, crear noves aliances empresarials i a finançar la nostra tasca.

 

Fins ara, de quins objectius assolits esteu més satisfets?

Ser els únics que hem convençut amb la nostra causa a figures emblemàtiques com l’Andreu Buenafuente i en Josep Guardiola, entre molts altres, per a que s’asseguin públicament en una cadira de rodes. També som la primera plataforma Espanyola de crowdfunding dirigit a investigacions mèdiques i la tercera a nivell Europeu.

 

Veus amb optimisme el camí que queda per recórrer?

L’optimisme és la nostra forma de treballar i el que transpira Fenexy. Queda molta feina per endavant però amb el bon ritme que portem, podrem anar a més.

Per Ramon Texidó / thesecretlarevista.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *