Bellesa: Aquesta primavera serà hiperfemenina

Les tendències de maquillatge d’aquesta primavera són exageradament femenines si tenim en compte els looks de les models en les passarel”les de moda primavera-estiu 2012.

Des de rostres innocents a una elegància natural, el denominador comú és la feminitat. És el que assegura Pat McGraht, Directora Internacional de Disseny Creatiu per a Max Factor que ha participat en més de 25 desfilades d’aquesta temporada.

Compte amb la dada: qui no hagi vist The Artist ja pot buscar entrada. A més de gaudir amb la pel·lícula descobrirà diverses de les claus dels maquillatges d’aquesta temporada, lunar inclòs.

Us expliquem pas a pas com aconseguir un parell de looks que us encantaran.

Com veureu, aquest any les tendències es solapen entre elles i comparteixen trets. La raó és senzilla: per sobre de tot prima la feminitat i que el maquillatge sigui realment afavoridor. Així, les claus són únicament dos: menys maquillatge i escollir entre ressaltar ulls o llavis. Però compte! menys maquillatge no vol dir cares rentades ni looks nus. Al contrari, es tracta de ressaltar el maquillatge en el seu estat més pur. T’ho contem.

 

Bold Minimalism

“Aquesta temporada prima el minimalista amb tocs descarats”, afirma Pat per descriure la tendència Bold Minimalism, com a contrapunt als looks de maquillatge excessius vistos en temporades anteriors. “L’essència d’aquesta tendència són els detalls”, assegura. Aquestes idees es materialitzen en la passarel·la a través de lluentons reflectants, llavis en vermell cirera o intenses franges de color a les parpelles. Tot això té un denominador comú: la seva singularitat. “Totes fan focus en una única característica”, afirma la maquilladora, “un traç, un gràfic o una línia”.

Per tant, adéu al jo no vaig maquillada (bé!). Cal atrevir-se i ressaltar algun dels nostres trets usant de forma impactant la línia i el color. Per tant, també cal escollir: ulls o llavis. “Només un únic i potent element gràfic de destacar a la cara” explica Pat. Encara que no cal maquillar de forma excessiva. Per exemple, en les desfilades de Nina Ricci dels ulls van ser protagonistes amb un maquillatge suau ressaltat per una fina línia negra traçada al llarg de les parpelles superiors i un petit lunar dibuixat prop de l’ull. En el de Louis Vuitton van ser les pestanyes el punt més destacat, amb diverses capes de màscara negra. I en Miu Miu, més atrevida, va ser l’ombra vermella la que va centrar tota l’atenció.

En el cas de destacar llavis, els colors han de ser potents, els llavis ben definits i la textura gelatina la tendència més destacable. Els tons cirera són els més adequats.

Un punt clau són les celles: allargades i gruixudes per crear un efecte de cinema mut, com es va poder veure en la desfilada de Galliano.

El plus: Introduir espurnes metàl·liques que destaquin les faccions del rostre i que permeti reduir al mínim el maquillatge. Podem optar per fer servir maquillatge en colors metàl·lics, com traçar una línia en to verd o blau metal·litzat als ulls, o aplicar peces de metall, com lluentons o brillantets.

 

Com aconseguir el look

*Per aconseguir el maquillatge de la foto de la dreta, vist en les desfilades de Christian Dior, primer crea una base de maquillatge que transmeti un aspecte saludable

*Després s’aplica pólvores soltes en un to bronzejat, estenent sota els pòmuls i cap a la línia dels cabells per marcar ombra i allargar la cara

*Com a tercer pas, aplica ombra en un to blanc setí a tot el parpella superior, creant una capa consistent de color

*Traça una fina línia a les parpelles superiors i inferiors amb eye-liner en un to marró

*Per oferir un magnífic acabat en els ulls, aplicar un toc d’ombra d’efecte fumat en to marró a les pestanyes inferiors, i que calia un petit pinzell d’ombra d’ulls

*Defineix el perfil dels llavis amb llapis en vermell passió i, posteriorment, omple amb una barra de llavis vermell passió per donar consistència

*Finalment, maquilla les ungles amb la laca en el mateix to del vermell de llavis, com perfecta combinació

(En el look s’han utilitzat productes Max Factor: Ageless Elixir 2 en 1 Foundation + Serum, ombra Max Colour Effect en to White Satin, Liquid Effect Pencil en to Brown Blaze, Smoky Eyeshadow Effect en to Brown Haze, Colour Elixir Lip Liner en to Xarxa Rush, Colour Elixir Lipstick en to Ruby Tuesday i Max Effect Mini Nail Polish en to Ruby Tuesday).

 

Modern Vintage

 

L’època de les pel•lícules mudes dels anys 20, el chic parisenc dels 50 i el glamour dels 70 són les fonts d’inspiració de la directora creativa de Max Factor per a aquesta tendència. Tot i que assegura que és només una inspiració i no la idea de “bellesa retro”, ja que ha pres referències històriques per renovar a la seva manera.

Rescatar els llavis vermells utilitzats en èpoques passades i fer-los desitjables és una de les formes d’expressió d’aquesta tendència. Per exemple, per a la desfilada Seventies Parisian d’Anna Sui, basat en el famós Club setembre i en el treball de l’artista Antonio López, Pat va afegir un toc actual als clàssics llavis color cirera dels anys 40 i 70 a través de textures cremoses i siluetes exagerades. Portant encara més lluny la concepció del color vermell, va combinar tons que recorden a fruites del bosc en ulls, pòmuls i llavis, creant un efecte glamurós i modern.

En el cas de les desfilades de Dior, com hem vist anteriorment, es va inclinar per la dècada dels 50. Les models van lluir llavis vermells en tres tonalitats duals diferents: vermell / blau, vermell / taronja i vermell / rosa. En la desfilada de Loewe es van veure uns llavis brillants en color cirera, obtenint una textura molt interessant i donant així, un toc renovat al look.

 

Com aconseguir el look

*Per aconseguir un cutis perfecte s’aplica una base de maquillatge a tot el rostre amb la punta dels dits

*Per donar a la cara un aspecte saludable, aplica un suau toc de coloret en un to rosat just sota dels pòmuls

*Després, maquillar amb ombra en color beig perla tota la parpella mòbil i en la cantonada interior de l’ull, així mateix, convé perfilar les pestanyes inferiors amb eye-liner en un to platejat

*En les pestanyes, aplica diverses capes de màscara negra

*El toc final del maquillatge d’ulls pot posar-se dibuixant un elegant lunar amb un llapis d’ulls o eye-liner en un to marró fosc

*El to natural dels llavis cal baixar una mica aplicant uns tocs de corrector. Després, donar un lleuger toc de gloss en rosa pal.

*Per completar el look, maquilla les ungles amb un esmalt en o to metàl·lic blau o lila gairebé negre

(En el look s’han utilitzat productes Max Factor: Xperience Weightless Foundation, Flawless Perfection Blush en to Soft Amber, Masterpiece Colour Precision en to Pearl Beix, Liquid Effect Pencil en to Silver Spark, False Lash Effect en to Black, Liquid Effect Pencil a Brown Blaze, Mastertouch Concealer, Gloss Balm Xperience en to Pink Opal, Max Effect Mini Nail Polish en to Meteor Nina).

Per Belleza Activa / ACPG – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *