Bartumeu lamenta que el Govern hagi aturat el procediment judicial contra els socis privats de Ctrasa

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, ha posat de manifest aquest dimarts que el Govern hagi aturat el procés judicial iniciat durant el seu mandat contra els socis privats del Centre de Tractament de Residus (Ctrasa), la francesa Novergie i l’espanyola Cespa. Bartumeu ha recordat que el govern anterior va parar les retribucions que es donaven a les dues empreses a canvi d’uns assessoraments ‘inexistents’, i ha lamentat que ara el procés quedi aturat i que per tant no es puguin recuperar els diners que s’han estat pagant a les dues societats i que han significat ‘un menyscapte molt important per l’erari públic’. El cap de l’oposició ha fet aquestes declaracions al programa Vox Populi de RNA.

Jaume Bartumeu ha assegurat que el tema de Ctrasa ha generat diverses situacions preocupants, ja que es van prendre ‘decisions que freguen el tràfic d’influències’ i que es va afavorir a ‘empreses amigues’.

El president del grup parlamentari socialdemòcrata ha recordat que el problema va sorgir perquè el govern liberal ‘va retribuir generosament la participació d’empreses amigues’ en la construcció del Centre de Tractament de Residus, i com que els socis estrangers (Cespa i Novergie) es van queixar, es va decidir pagar-los ‘fent veure que estaven prestant uns serveis’. En aquest sentit, Bartumeu ha explicat que el govern socialdemòcrata va parar aquestes retribucions i va engegar un procés judicial per recuperar els imports indegudament insatisfets, i lamenta que el nou Govern ho hagi aturat.

D’altra banda, Bartumeu ha indicat que la querella criminal que les ‘empreses amigues’ (Treballs Públics Armengol i Empub) van interposar contra els ministres Alay i López perquè consideraven que els havien difamat, encara s’està instruint i que per tant el tema de Ctrasa ‘no s’ha pas acabat’.

Bartumeu considera que el Govern ha badat en la qüestió de la no sortida de la llista de paradisos fiscals per part de Portugal

En relació amb la polèmica sorgida arran de la decisió de portugal de mantenir Andorra a la llista de paradisos fiscals, que s’ha conegut arran de l’augment dels impostos als residents portuguesos amb propietats al Principat, Bartumeu ha qualificat de ‘literalment patètic’ el fet que el Govern s’hagi assabentat ara que Portugal no ha tret Andorra de la llista de paradisos fiscals, quan segons ha indicat, la llista es va renovar al novembre.

En aquest sentit, el cap de l’oposició recorda que hi havia un compromís amb Portugal per sortir de la llista, però que ha estat la manca de seguiment de la qüestió per part de l’actual Govern el que ha provocat la situació que es viu ara. Bartumeu creu que el Govern ha estat ‘badant’ des del mes de maig, i tot i que ha reconegut que el compromís no estava signat pel seu Executiu, havia de ser l’evolució normal de l’acord firmat per l’intercanvi d’informació. Jaume Bartumeu creu que ara ‘poca cosa es pot fer’ perquè el Govern ‘ha badat’.

El president del grup parlamentari socialdemòcrata també ha parlat de la necessitat d’aprovar un IRPF i en aquest sentit ha avançat que si el Govern no presenta abans un projecte de llei, ho farà el seu grup abans d’acabar l’any.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *