Arsèguel acull una trobada d’arqueòlegs i historiadors de l’Alt Urgell i la Cerdanya per posar experiències en comú

arqueolegs

Una vintena d’arqueòlegs i historiadors amb projectes de recerca oberts a l’Alt Urgell i la Cerdanya es van trobar el passat cap de setmana del 26 i 27 d’abril per posar experiències en comú i visitar alguns jaciments amb potencial arqueològic en vistes a futures col·laboracions. La trobada va prendre el format d’una jornada d’estudis en les quals, a banda de les visites a diversos jaciments situats a tots dos vessants del Cadí i a la plana de l’Urgellet, es va celebrar una sessió dedicada a la presentació de projectes d’intervenció, que tingué lloc a la sala d’actes de l’Ajuntament d’Arsèguel dissabte dia 26 a la tarda.

En aquesta sessió, restringida a personal vinculat amb la recerca arqueològica a totes dues comarques, foren presentats els projectes La prehistòria dels Pirineus Centrals Catalans (Cerdanya i Alt Urgell) un projecte a desenvolupar, a càrrec del Dr. Javier Mangado Llach, de la Universitat de Barcelona, i Recerques en curs i noves propostes d’estudi als Pirineus Centrals Catalans: el món antic, a càrrec del Dr. Oriol Olesti Vila, de la Universitat Autònoma de Barcelona. Així mateix, foren exposats altres propostes de recerca incipients amb la intenció de donar-los a conèixer i d’establir sinergies amb perspectives de futures col·laboracions. Aquestes propostes de recerca foren presentades, en un format més breu, per Carles Gascón Chopo (Anàlisi fisiogràfica de topònims andorrans d’arrel preromana), Climent Miró i Tuset (Territori i economia dels monestirs altmedievals del comtat d’Urgell), Laia Creus i Gispert (L’evolució del territori de l’alt Segre. Un estudi diacrònic del paisatge), Joan Ferrer (La llengua i l’escriptura ibèrica a la Cerdanya) i Pierre Campmajo i Denis Crabol (Projectes arqueològics a l’Alta Cerdanya).

La trobada ha estat organitzada pel Consell Comarcal de l’Alt Urgell, l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell, el Consell Comarcal de la Cerdanya, el Museu Cerdà de Puigcerdà i el Grup de Recerca de la Cerdanya, i ha comptat amb la col·laboració de la Universitat de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona, l’Ajuntament d’Arsèguel i l’Ajuntament de Cava.

TOTES LES NOTÍCIES