Arrenca la Festa Major de la capital, marcada pel 30è aniversari de l’Esbart Dansaire

El Comú d’Andorra la Vella ha inaugurat aquest dissabte al migdia la Festa Major de la parròquia, enguany marcada pel 30è aniversari de l’Esbart Dansaire, que es commemorarà amb diversos actes que culminaran diumenge a la nit amb la presentació del seu espectacle Escenes. La festa ha arrencat a la plaça Guillemó, amb un ball conjunt entre els gegants de la capital i del poble agermanat de Sant Pol de Mar. Seguidament, les autoritats han visitat una altra de les novetats d’enguany: la zona de restauració que s’ha instal·lat a la plaça, amb una desena d’establiments del Centre Històric que ofereixen els seus productes durant els dies de Festa Major.

La comitiva, encapçalada pels cònsols de la capital, acompanyats pel cònsol menor de la Massana i per l’alcaldessa de Sant Pol de Mar, ha passejat per tot el Centre Històric i ha donat la benvinguda als paradistes del Mercat de la Festa Major, que compta amb una setantena de parades d’artesania, a més dels comerciants de la zona que han tret els seus productes al carrer.

Després de fer la inauguració de la plaça Lídia Armengol Vila, els cònsols han inaugurat el nou passatge que uneix el carrer Prat de la Creu i el carrer de la Grau, fent més accessible l’edifici administratiu del Prat del Rull. Rosa Ferrer ha agraït que els propietaris del terreny n’hagin cedit gratuïtament una part per poder millorar el pas dels vianants per la zona.

Un dels protagonistes de la Festa Major d’aquest any és l’Esbart Dansaire, que celebra trenta anys d’història. Per commemorar l’efemèride, aquest dissabte a la tarda es farà una actuació conjunta amb els esbarts d’Andorra la Vella, Barakaldo i Sant Pol de Mar, que seguidament també participaran a la cercavila de gegants. Diumenge, durant el Ball del Contrapàs, es farà l’acte commemoratiu de l’aniversari, i a la nit l’Esbart presentarà l’espectacle Escenes, per repassar les onze danses de creació que han ideat des de la seva creació el 1981. L’Esbart compta actualment amb 50 dansaires, i l’objectiu de cara al futur és involucrar més els infants i joves en la cultura a través de la dansa.

4 comentaris

  1. Aquest Miquel si que es un bon exemple de servidor public. No perd pistonada ni els dies de festa!!

  2. Gràcies, Miquel, ets un pou de sapiència.

  3. Ui si!, la festa major de la Roseta i del Patapou…

  4. No és la Festa Major de la “parròquia”!! És la Festa Major d’Andorra la Vella. “La Festa Major de la parròquia” no existeix. A la parròquia d’Andorra la Vella hi ha 4 festes majors i fins fa 2 anys, n’hi havia 5.

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES