Arrenca a la Seu la 2a edició del curs de guies turístics per a la gent gran

Aquest migdia s’ha inaugurat la segona edició del curs de guiatge turístic del centre històric adreçat a la gent gran de la Seu d’Urgell. La inauguració, que ha tingut lloc a l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat, ha anat a càrrec de l’alcalde urgellenc, Albert Batalla, i la regidora de la Gent Gran de l’Ajuntament, Montserrat Bonet, que han animat als 10 participants d’aquest nou curs a gaudir-lo i aprofitar-lo.

L’alcalde de la Seu ha valorat “molt positivament” la reedició d’aquest curs, ja que “demostra que el primer curs va funcionar molt bé, així com l’enorme aportació que pot fer la gent gran a la nostra societat i a la nostra ciutat”. “Gent gran també vol dir gent activa i amb molta motivació, ja que a canvi de res, les persones grans tenen una gran disposició en ajudar a la ciutat, alhora d’ensenyar la Seu a turistes i a infants”, ha afegit Albert Batalla.

Per la seva part, la regidora de la Gent Gran de l’Ajuntament urgellenc, Montserrat Bonet, ha explicat que aquest curs és un projecte ja consolidat i que s’han convertit en un servei que té molta demanda. Bonet ha manifestat davant dels deu participants al curs que “esteu fent una tasca molt important, treballant per la promoció turística i econòmica de la ciutat”.

Durant l’any passat, els guies turístics de la gent gran de la Seu van realitzar més de 30 visites guiades per a diferents tipus de públic, des de turistes del país com estrangers, així com alumnes d’escoles de la Seu i comarca i d’altres municipis de Catalunya.

Programa del curs

El curs iniciarà les seves classes el pròxim dimarts, 24 d’abril, i s’allargarà fins el 14 de juny. S’impartirà a les instal·lacions de l’Espai Ermengol cada dimarts i dijous, de dos quarts de cinc a dos quarts de set de la tarda. Aquest curs de guiatge turístic per a la gent gran és gratuït i serà impartit, de nou, pel guia turístic Andreu Escales.

El curs s’estructura en dues parts. En la primera s’oferirà als participants un seguit de recursos teòrics dirigits al guia turístic, mentre que a la segona part, els alumnes realitzaran pràctiques tot fent vistes guiades a diferents emplaçaments del centre històric de la Seu d’Urgell.

El curs de guiatge turístic del centre històric adreçat a la gent gran està organitzat per la Regidoria de la Gent Gran de l’Ajuntament de la Seu, pel Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell, Turisme Seu i per l’Espai Ermrengol-Museu de la Ciutat, amb la col•laboració de l’Arxiu Comarcal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *