Coincidint amb l’arribada de setembre, l’editorial Anem Editors presenta tres novetats que mantenen l’essència de la mirada pirinenca del segell sense renunciar a un horitzó més ampli en el camp de la divulgació històrica. Al llarg del pròxim mes, l’editorial presentarà tres novetats de reconeguts especialistes en el seu àmbit com ho són Pau Castell, Jonathan López-Vera i Jordi Casamajor.
La cacera de Bruixes a les Valls d’Àneu recull una investigació en profunditat sobre la persecució de bruixes a les valls aneuenques, al Pallars Sobirà. Aquest llibre, que estarà disponible a les llibreries a partir del 2 de setembre, és obra de Pau Castell Granados, doctor en Història i professor a la Universitat de Barcelona, i aporta una mirada detallada sobre com aquesta regió esdevingué un dels epicentres de la cacera de bruixes a Europa, amb documents inèdits que revelen la magnitud i l’impacte d’aquest fenomen històric. Castell, conegut per la seva tasca acadèmica sobre el fenomen antibruixesc a Catalunya, ofereix una anàlisi rigorosa que contextualitza la història pirinenca dins el marc europeu, enguany que es commemoren els sis-cents anys de les primeres ordinacions conegudes sobre la persecució de la bruixeria al continent.
D’altra banda, el 16 de setembre es publicarà Història dels samurais, una obra que obre noves perspectives a l’editorial i s’endinsa en la fascinant història del Japó. Aquest llibre, escrit per Jonathan López-Vera, doctor en Història Japonesa i especialista en el període feudal del Japó, narra amb precisió i rigor l’evolució d’aquests guerrers llegendaris al llarg de set segles. L’obra permet als lectors descobrir els aspectes reals i llegendaris dels samurais, allunyant-se de les imatges estereotipades que sovint els envolten. López-Vera, amb una àmplia experiència en el camp de la història del Japó, guia al lector per un recorregut històric que revela la veritable naturalesa d’aquests guerrers.
Finalment, el 23 de setembre arribarà a les llibreries Simbologia i pensament màgic al Pirineu, una obra que explora les creences ancestrals que han perdurat als territoris pirinencs d’Andorra, l’Alt Urgell i la Cerdanya. L’autor, Jordi Casamajor, investigador andorrà especialitzat en art rupestre i patrimoni megalític, ofereix una recopilació fotogràfica i documental única, que revela el pensament màgic i la simbologia que ha marcat la vida en aquests indrets durant segles. Aquest llibre no només documenta les pràctiques màgiques, sinó que també les contextualitza dins un marc cultural més ampli, destacant com aquestes creences han sobreviscut fins a l’actualitat.
Juntament amb aquestes tres novetats, l’editorial reedita Traces de la Segona Guerra Mundial a Andorra, de Claude Benet, la primera edició de la qual s’ha esgotat en menys d’un any superant el mig miler d’exemplars venuts.
Primícia a la Fira del Llibre del Pirineu
L’obra Simbologia i pensament màgic al Pirineu es presentarà el dissabte 31 d’agost, a les 18 h, en el marc de la Fira del Llibre del Pirineu a Organyà, de la mà de l’autor Jordi Casamajor. El mateix dissabte es presentaran altres llibres del catàleg editorial, com L’antic país antic de Quim Valera i Traces de la Segona Guerra Mundial (Segona Edició) de Claude Benet, a les 16h30.
La Fira del Llibre del Pirineu tindrà lloc del 30 d’agost a l’1 de setembre a Organyà, on es podran trobar els llibres esmentats i la resta del catàleg a l’estand de l’Associació d’Editors d’Andorra.