Andorra Telecom pateix l’atac informàtic més potent efectuat fins a la data

Després de patir dos atacs informàtics a finals de juny, d’una magnitud de 3 Gb/s i 6,7 Gb/s respectivament, aquest dissabte al migdia els tècnics d’Andorra Telecom han registrat un nou atac, aquest cop d’una intensitat molt superior, assolint un pic de 40 Gb/s. Aquest atac, que gairebé ha multiplicat per sis la intensitat de l’anterior, s’ha efectuat novament amb la modalitat de negació de servei, tècnica consistent a enviar demandes d’informació massives a un servidor per saturar-lo. Com a conseqüència, l’atac, que ha representat quatre vegades el tràfic habitual d’internet al país, ha provocat la saturació en la xarxa i la degradació del servei, amb baixades de velocitat i problemes puntuals de connexió. Tot i mantenir la situació d’alerta, des d’Andorra Telecom s’ha informat que l’atac s’ha pogut mitigar gràcies al sistema de protecció establert. Es preveu que durant les darreres hores d’aquest dissabte es pugui identificar el punt d’origen de l’atac.

Andorra Telecom ha patit, aquest dissabte al migdia, un nou atac informàtic que ha acabat esdevenint en el més potent efectuat fins a la data. D’aquesta manera, tal com s’ha informat des de la parapública, l’atac, que de nou s’ha efectuat mitjançant d’enviaments massius d’informació al servidor per saturar-lo, ha assolit un pic de 40 Gb/s, una magnitud molt per sobre dels dos atacs succeïts a finals de juny, moment en què es van enregistrar uns nivells de 3 Gb/s i 6,7 Gb/s respectivament.

Com a resultat de l’atac, que ha representat quatre vegades el tràfic habitual d’internet al país, s’ha originat la saturació en la xarxa i la posterior degradació del servei, amb baixades de velocitat i problemes puntuals de connexió durant el migdia.

Tot i que es mantindrà la situació d’alerta durant les pròximes hores, Andorra Telecom ha recalcat que l’atac s’ha pogut mitigar gràcies als sistemes de protecció instal·lats. Amb tot, la previsió és que es pugui conèixer el punt de l’atac durant les darreres hores d’aquest dissabte.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *