Andorra presenta els equips per a les Olimpíades d’escacs a Budapest

La selecció andorrana d'escacs per a les 45es Olimpíades de Budapest (FEVA)
La selecció andorrana d’escacs per a les 45es Olimpíades de Budapest (FEVA)

La selecció andorrana d’escacs ja té preparats els equips que participaran a les 45es Olimpíades d’escacs. L’esdeveniment, que se celebra cada dos anys i és el més important i multitudinari del calendari internacional, tindrà lloc enguany al BOK Sports and Conference Center de Budapest (Hongria) del 10 al 23 de setembre, i espera acollir 2.000 jugadors d’uns 190 països.

Cinc escaquistes masculins i cinc femenines -més dos capitans, el cap de delegació, Martí Martínez, i el delegat FIDE i president de la Federació d’Escacs Valls d’Andorra, Francesc Rechi- es desplaçaran fins a la capital hongaresa 14 dies per a representar el país durant un total d’11 rondes.

A la categoria masculina, la selecció andorrana es troba capitanejada per Josep A. Rivero i està formada pel Gran Mestre Lance Henderson de la Fuente (2519 FIDE), el Mestre Internacional Jordi Fluvià Poyatos (2438 FIDE), el Gran Mestre Òscar de la Riva Aguado (2431 FIDE), el Mestre FIDE Serni Ribera Veganzones (2341 FIDE) i el Candidat a Mestre Josep Maria Ribera Veganzones (2203 FIDE).

D’altra banda l’equip femení, que participa en una Olimpíada per segona vegada, comptarà amb el capità Esteve Mateu i està format per les jugadores Andrea Henderson de la Fuente (1966 FIDE), Júlia Muratet Carmona (1834 FIDE), Alexandra Muratet Carmona (1796 FIDE), la Candidata a Mestra Sílvia Real Puigdollers (1781 FIDE) i Ariadna de la Riva Real (1774 FIDE).

Andorra participa a les Olimpíades d’escacs, ininterrompudament, des de 1968. En l’edició de 2022, celebrada a Chennai (Índia), els equips andorrans van aconseguir la seva millor classificació en unes Olimpíades d’escacs. La selecció masculina va quedar 52a de 186 equips, amb molts bons resultats com la victòria contra Suïssa o l’empat contra Cuba, mentre que la femenina va fer un bon paper en el seu debut, quedant 99a de 162 països. També cal destacar la medalla d’Or aconseguida pel Mestre FIDE Raül Garcia com a millor primer tauler l’any 1990 a Novi Sad (Sèrbia) i la del Gran Mestre Josep Oms com a millor segon tauler el 1996 a Torí (Itàlia).

Tota la informació es pot trobar al web oficial de les Olimpíades i a Chess-Results.com.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

[do_widget id=category-posts-pro-64]