Andorra i França rubriquen l’acord de no doble imposició que posa fi als gravàmens per exportar serveis

El cap de Govern, Antoni Martí, i el ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, han comparegut aquest dimarts per presentar l’acord de no doble imposició (CDI) amb França, un acord tancat i rubricat dimecres a París per les dues delegacions.

L’acord suposa un important pas endavant pel teixit empresarial del país en posar fi al gravamen del 34% que l’administració francesa aplica a les societats que exporten serveis al país veí. El nou marc suposa la plena homologació del sistema fiscal del Principat i, per tant, permetrà a les empreses poder operar amb França sense les retencions a l’origen. Alhora suposa també l’homologació dels impostos directes existents a Andorra i del futur IRPF.

Antoni Martí ha volgut agrair el compromís i suport del copríncep francès i els seus serveis a la negociació així com la implicació política del govern francès, citant de manera explícita dels ministres de Finances i Exteriors, François Baroin i Alain Juppé, respectivament.

En opinió del ministre d’Afers Exteriors, el CDI és un element clau en el procés d’obertura de l’economia andorrana amb l’objectiu de “posar Andorra en situació de competir”. Saboya ha subratllat l’agilitat amb que s’han desenvolupat les negociacions des de la demanda d’inici formal de les converses, el desembre del 2011, dinamisme que ha permès tancar un acord històric en tot just quatre mesos.

Saboya també ha fet referència a que l’acord amb França és un primer pas fonamental i que cal continuar amb la signatura d’acords similars amb altres estats. Amb aquest objectiu, ja s’ha previst un primer contacte oficial amb el Govern espanyol amb la reunió bilateral que tindrà lloc el 16 d’abril entre els ministres d’Exteriors. També s’ha sol·licitat una trobada amb el ministre d’Exteriors portuguès.

El cap de Govern ha volgut agrair la tasca desenvolupada pels tècnics de l’administració que han participat i donat suport en les negociacions. Ha citat de manera explícita Clàudia Cornella, Xavier Jiménez i Marta Boquera, del ministeri de Finances; Albert Hinojosa i Neus Soriano, del ministeri d’Economia, i Eva Palacios, Cristina Mota, Joan Forner i l’ambaixadora de França, Maria Ubach, del ministeri d’Afers Exteriors.

(Fotos i i text: Govern d’Andorra)

(Cliqueu a sobre per ampliar)

 

1 comentari

  1. Un gran triomf per al Govern de Martí, que aconsegueix en pocs mesos el que altres han estat incapaços de fer en molts anys. A partir d’ara, esperem més fets com aquest. Felicitats!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *