Les dues properes setmanes, Andorra estarà present a dos dels esdeveniments més importants dins del món del turisme i de la gastronomia, que es celebren a Madrid. En concret, a partir d’aquest dimecres i fins diumenge, el Principat participarà un cop més a FITUR, una de les fires més rellevants i la primera de l’any del sector turístic.
També, la setmana vinent, des del dilluns 23 fins el dimecres 25 de gener, Andorra serà el país convidat de l’edició 2023 de MADRID FUSIÓN, un dels congressos gastronòmics més importants a nivell mundial. Andorra es desplaça fins a Madrid amb l’objectiu de consolidar el país com una destinació turística, a més de promocionar la gastronomia d’alta muntanya.
Andorra torna a FITUR per a donar a conèixer tota l’oferta turística i les novetats d’enguany
Un any més, el Principat participa a FITUR, que enguany es celebra des del 18 fins al 22 de gener al recinte d’IFEMA, a Madrid. Cal destacar, que es tracta d’una de les fires internacionals de turisme més importants del sector, que aquest any compleix la seva 43a edició.
L’estand d’Andorra que estarà situat al pavelló 4 (4C11), aplegarà un total de 16 empreses del sector turístic andorrà. La voluntat és continuar consolidant el Principat com una destinació turística de referència, a més de donar a conèixer tota l’oferta, les novetats d’aquest 2023 i els esdeveniments més importants de l’any.
En aquest sentit, es presentaran els esdeveniments esportius més destacables dels pròxims mesos com les finals de la Copa del Món d’esquí alpí, l’Andorra Multisports Festival, la Copa del Món de BTT, i també l’arribada i la sortida de la Vuelta a Espanya, entre molts d’altres.
Quant als esdeveniments culturals, es posa en relleu el nou espectacle del Cirque du Soleil, que com sempre tindrà lloc durant el mes de juliol, a més de la nova edició de l’Andorra Taste, que enguany es celebrarà del 13 al 17 de setembre.
Al llarg de tot el certament, s’aprofitarà per dur a terme diferents trobades amb professionals del sector turístic, operadors turístics i periodistes de la premsa internacional.
Andorra és el país convidat de MADRID FUSIÓN 2023
La pròxima setmana, del 23 al 25 de gener, Andorra participarà com a país convidat a la nova edició de MADRID FUSIÓN, que se celebrarà també a Madrid, al recinte d’IFEMA. Es tracta d’un dels congressos internacionals de referència en el món de la gastronomia.
La presència d’Andorra com a país convidat permetrà continuar treballant en el posicionament i reconeixement de la gastronomia d’alta muntanya. Durant el mes de setembre 2022, ja es va poder donar a conèixer en la marc de l’esdeveniment Andorra Taste, celebrat a Escaldes-Engordany.
Enguany, el congrés comptarà amb 190 expositors i preveu acollir més de 20.000 visitants, convertint-se així en un aparador perfecte per a promoure la nostra gastronomia.
En aquesta ocasió, Andorra comptarà amb un estand de 24 metres quadrats emplaçat al pavelló 14. En aquest espai, es podrà gaudir de degustacions elaborades amb productes d’Andorra com: embotits, formatges, cerveses, mels i licors, entre molts d’altres. En total, estaran representats 14 productors de productes agrícoles i artesans del país.
D’una altra banda, i en el marc del congrés, s’oferiran dues ponències a càrrec de diferents xefs reconeguts del Principat. El primer show cooking, tindrà lloc el dilluns 23 i anirà a càrrec de Dolors Pal, de la Borda Raubert, i de Carles Flinch, del restaurant Can Manel, amb la ponència: “La cuina d’Andorra a través del temps”, un viatge des dels orígens de la nostra cuina fins a les noves tendències, on es continua guardant l’essència andorrana.
L’endemà, serà el torn dels xefs Jordi Grau i Francis Paniego, del restaurant Ibaya (guardonat amb una estrella Michelin), que presentaran una xerrada sobre: “La cuina d’alta muntanya”.
Així mateix, el dilluns s’oferirà un dinar oficial al restaurant del mateix pavelló, elaborat pels xefs andorrans, Carles Flinch i Dolors Pal, on es podran tastar plats de la cuina tradicional de muntanya, maridats amb productes andorrans. En aquest àpat es preveu l’assistència de mitjans de premsa, ponents i congressistes.