La tornada a la rutina no és fàcil i menys si cal posar al dia la casa, la nevera està sota mínims i hi ha poc temps de cuinar. Disposar d’un bon fons de rebost —i de congelador— és molt important per a alimentar-se bé i tenir opcions saludables a l’abast de la mà després dels àpats copiosos de Nadal. Hi ha uns bàsics indispensables que poden facilitar molt aquesta labor. Aquests són cinc d’ells:
1. Pasta o arròs
Un paquet de pasta o d’arròs, a més de tenir una llarga vida útil, ens pot treure d’una dificultat. Tots dos són pràctics, econòmics i versàtils, i són aliments saludables i saciant, especialment quan són integrals.
2. Aliments i salses en conserva
Sigui com a acompanyament o com a base, els aliments en conserva poden donar molta vida en la cuina. Amb pa, pots fer fantàstiques torrades.
3. Amanides exprés
Hi ha aliments que es venen preparats per a un consum immediat, com ara les amanides de bossa. Es poden combinar amb llegums en conserva o amb trossets de tonyina, unes olives o uns cirerols (tomàquets xerri).
4. Pa
Pot ser la base d’una torrada, l’acompanyament d’un plat de verdures, de pasta o d’arròs. També pot emprar-se en trossets en una amanida o untar-se amb patés saludables. El pa dona molt joc a la cuina i és un aliment nutritiu, especialment quan és integral.
5. Fruita
La fruita de temporada constitueix un aliment clau que sempre ha de ser present en la dieta.
Per Consumer/eroski.com