Alerta sanitària i retirada d’un lot de fuet ibèric extra amb salmonel·la

Un assortiment d'embotits (SFGA)
Un assortiment d’embotits (SFGA)

A Andorra, el Ministeri de Salut ha estat informat, a través del Sistema d’Alerta Ràpida per a Aliments i Pinsos (RASFF), d’una alerta sanitària relacionada amb el producte ‘Fuet Ibèric Extra’ de la marca Bon Àrea per la presència de salmonel·la spp. El lot afectat és el número 199-0026 amb data de caducitat 15 d’octubre de 2024.

Com a mesura de precaució, el Ministeri ha requerit als establiments d’Andorra la retirada immediata d’aquest lot. A més, s’aconsella a totes les persones que hagin adquirit productes d’aquest lot que s’abstinguin de consumir-los i que els retornin al punt de venda.

Aquest consell afecta, exclusivament, el lot i la referència indicats. La resta de productes i lots de la mateixa marca no estan afectats per aquesta alerta.



Un formatge d’Adrall amb salmonel·la

Aquest anunci arriba el mateix dia en què, a Catalunya, s’ha informat de la retirada d’un formatge elaborat amb llet crua, a Adrall (Alt Urgell), a Mas d’Eroles. També és tracta d’un lot específic, de la marca Trèvol. La resta dels productes d’aquesta empresa no representen cap problema per a la salut.

[do_widget id=category-posts-pro-64]