Alerta del Pla VENTCAT per ventades de més de 126 km/h al Pirineu

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’alerta del Pla especial d’emergències per risc de vent a Catalunya VENTCAT per la possibilitat d’incidències derivades de les fortes ventades generalitzades al territori previstes pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) a partir del vespre i durant el dia de demà.
 
Tot i que l’episodi de vent s’ha iniciat aquest migdia als extrems del territori català, l’SMC preveu que s’intensificarà i tindrà la seva màxima afectació durant aquesta matinada i el dia de demà. El vent bufarà de component nord i oest. A partir d’aquest vespre, el llindar d’avís al Pirineu se superarà i a les cotes altes es produirà el fenomen del torb. Demà dilluns s’espera que el vent es reforci a tot el territori, però sobretot al Pirineu i l’Empordà.
 
A partir d’aquest vespre i durant demà dilluns es preveu la superació dels 144 km/h als extrems nord i sud de Catalunya, a l’Empordà i al sud de les Terres de l’Ebre, on a més poden ser persistents, agreujant el perill. Al Pirineu i Prepirineu es podran superar els 126 km/h, així com al Baix Camp i també al nord de les Terres de l’Ebre. Al litoral i prelitoral les ratxes de vent se situaran al voltant dels 72 km/h i a la resta de comarques de l’interior se situaran al voltant dels 90 km/h.
 
Per aquest motiu, Protecció Civil de la Generalitat demana molta precaució en els desplaçaments i també per la possible caiguda d’arbres i altres elements estructurals a la xarxa viària i ferroviària. També cal extremar la precaució en les activitats a l’aire lliure tant a l’entorn natural com a les zones urbanes properes a arbrat com ara parcs i jardins.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *